• Mobile
    wordt gesponsord door

Bijna helft bereid te betalen met mobieltje

Bijna helft bereid te betalen met mobieltje

Emerce: Ongeveer vier op de tien consumenten wil met de mobiele telefoon kunnen betalen. Dat blijkt uit een onderzoek van de Consumentenbond onder 1274 mensen.Het gaat voornamelijk om kleine betalingen, ringtones, parkeergeld en nieuwsberichten. Dat SMS betalingen wel gebruikt worden blijkt wel uit het feit dat de SMS-actie GEEF meer dan ? 400.000 Euro heeft opgebracht in vijf dagen.

Daarbij aansluitend is het leuk om te zien dat er in april 2003 al op marketingfacts werd gesproken over sms betalingen en het mogelijk mislukken van mobiel betalen.

SMS-actie GEEF meer dan ? 400.000 in vijf dagen. De SMS-inzamelingsactie GEEF blijkt een groot succes. Vanaf 29 december is het mogelijk om via sms geld te storten op giro 555 van de Samenwerkende Hulporganisaties (SHO). Door GEEF te smsen naar 2020, doneert men automatisch 1,50 euro voor hulpverlening in de getroffen gebieden.

Alle opbrengsten die voortvloeien uit de SMS-inzamelingsacties via de shortcodes 2020 en 2863 gaan rechtstreeks naar giro 555. Alle telecom-operators, KPN, Vodafone, T-Mobile, Orange en Telfort, radio- en televisiestations en SMS-operator Golden Bytes bieden hun diensten gratis aan waardoor het totale bedrag van 1,50 euro (plus de kosten voor het versturen van het sms-bericht) per sms kan worden overgemaakt op giro 555, hierdoor zal de opbrengst zelfs hoger uitvallen dan 1,50 euro per donatie!


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.