• Mobile
    wordt gesponsord door

Bijna 13 miljoen Nederlanders bezitten mobieltje

Bijna 13 miljoen Nederlanders bezitten mobieltje

In Nederland hebben bijna dertien miljoen mensen een mobiele telefoon. Dat is 79,6 procent van de bevolking. Het aantal mensen met een mobieltje was eind september gestegen met 768.000 nieuwe aansluitingen ten opzichte van het begin van dit jaar.

Dat heeft de advies- en managementorganisatie Verdonck, Klooster & Associates (VKA) woensdag laten weten. VKA becijferde het aantal mobiele bellers aan de hand van de derdekwartaalcijfers van de vijf aanbieders van mobiele telefonie in Nederland. Een woordvoerder van VKA verwacht dat er nog dit jaar meer dan dertien miljoen mensen een mobieltje zullen hebben. Aan het einde van het derde kwartaal hadden 12.931.000 mensen een mobiele telefoon.

De meeste groei liet het telecombedrijf T-Mobile zien, het aantal klanten steeg in een jaar tijd met 440.000. T-Mobile heeft nu een marktaandeel van 14 procent. KPN Mobile (marktaandeel van 39 procent) blijft de grootste speler op de Nederlandse markt, ook al liep het klantenbestand licht terug.

De woordvoerder van VKA voorspelt dat de markt over ongeveer vijf jaar verzadigd is. ,,Dan heeft zo’n 90 procent van de bevolking een mobieltje. Dat zal ongeveer het maximum zijn, want ik zie baby’s nog niet snel met een mobiele telefoon lopen.’‘

Bron:
http://www.planet.nl/


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.