Betalen na gebruik?

Betalen na gebruik?
, Upstream
@marcoderksen

Op de site paidcontent.org wordt sinds een tijdje de boeiende discussie gevoerd of het zakelijk model ?betalen na gebruik? een zinvolle optie is. Alle betalingsmodellen op het internet gingen tot nu toe uit van een abonnementsysteem of voorafbetaling om toegang te krijgen tot welbepaalde informatie.

?Betalen na gebruik? is de essentie van het concept dat “post pricing” naar voor schuift. Het idee werd meteen gepatenteerd door het technisch adviesburo WebFinance. Vernieuwend aan het concept is verder dat de gebruiker zelf de waarde van de ?content? kan bepalen maar? wanneer een gebruiker een reputatie opgebouwd heeft van ?onderbetaler? zal het systeem hem verdere toegang tot content weigeren. Het systeem zou inzetbaar zijn voor software, web content, digitale media, online entertainment en zo meer, aldus de initiatiefnemers. Het model vertoont gelijkenissen met het ?shareware? model uit de software sector, waar nog maar weinig programma ontwikkelaars rijk van geworden zijn.

De flowchart met details van het process, evenals tal van commentaren van voor en tegenstanders.

Bron:
http://www.6minutes.net/


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.