Bescheiden herstel online reclamemarkt

Bescheiden herstel online reclamemarkt

De omzet aan reclame bij zoekmachines zal dit jaar 50 procent groeien, waarmee de gehele markt voor online reclame in de Verenigde Staten “een bescheiden herstel” zal laten zien. Dit zegt Jupiter Research.

De groei wordt met name veroorzaakt door de nog steeds stijgende populariteit van reclame bij zoekmachines, Jupiter noemt 2003 “het jaar van de paid search” (het betalen voor het plaatsen van reclame bij zoekresultaten). De omzet binnen ‘paid search’ komt dit jaar op 1,6 miljard dollar, een toename van 50 procent in vergelijking met vorig jaar.

Volgens Jupiter zal er dit jaar in de Verenigde Staten 10 procent meer omzet behaald worden binnen online reclame, de totale bestedingen komen daarmee op 6,3 miljard dollar. Het onderzoeksbureau spreekt van “een bescheiden herstel” van de markt voor online reclame. In vergelijking met cijfers van het IAB over vorig jaar (in totaal 6 miljard dollar omzet) zit Jupiter met zijn verwachtingen aan de lage kant.

Toenemende aandacht voor planning en de opkomst van breedband zullen de groei binnen online reclame de komende jaren stimuleren, aldus Jupiter. Voor 2004 voorziet het een toename in omzet van 15 procent en in 2005 en 2006 verwacht het een groei van 20 procent.

In 2008 zal er 14,8 miljard dollar aan online reclame omgezet worden (zowel banners, paid search als andere vormen), wat gelijk staat aan zes procent van de totale reclamebestedingen, aldus Jupiter.

Bron:
http://www.emerce.nl/


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.