Belgische ministers vergeten domein

10 december 2002, 13:11

De Belgische overheid vergeet vaak domeinnamen van ministers te registreren. De internetdomeinnamen die naar vijf van de tien ministers verwijzen zijn in handen van een domeinboer. Bij disputen maakt de kaper uit Werchter echter weinig kans.

Domeinnamen als Patrickdewael.be, Stevestevaert.be, Marleenvanderpoorten.be en Veradua.be zijn al een jaar in handen van het bedrijf be-solutions. Het bedrijf uit Werchter heeft enkel de domeinnamen in eigendom en vult deze niet met websites.

De Belgische ministeries blijken vrij laks bij het registeren van domeinnamen en komen niet verder dan plannen. De Administratie Kanselarij en Voorlichting daarentegen was vorige week zo helder domeinnamen te registreren in de vorm ‘minister[+naam].be’ voor alle ministers.

Volgens Internetjournalistiek.be maakt de domeinkaper in het geval van een concreet dispuut weinig kans de domeinen te mogen houden. De webuitgave citeert uit de algemene voorwaarden van de registrant: ‘Het feit dat een licentienemer ??n of meerdere persoonsnamen registreert zonder dat er een aantoonbare band bestaat tussen de licentienemer en de geregistreerde domeinnamen, geldt als bewijs dat de namen te kwader trouw werden aangevraagd.’

Bron:

http://www.internetjournalistiek.be/cgi/ijportal.cgi?artikelijdetail=1260

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!