Belgische ministers vergeten domein

Belgische ministers vergeten domein

De Belgische overheid vergeet vaak domeinnamen van ministers te registreren. De internetdomeinnamen die naar vijf van de tien ministers verwijzen zijn in handen van een domeinboer. Bij disputen maakt de kaper uit Werchter echter weinig kans.

Domeinnamen als Patrickdewael.be, Stevestevaert.be, Marleenvanderpoorten.be en Veradua.be zijn al een jaar in handen van het bedrijf be-solutions. Het bedrijf uit Werchter heeft enkel de domeinnamen in eigendom en vult deze niet met websites.

De Belgische ministeries blijken vrij laks bij het registeren van domeinnamen en komen niet verder dan plannen. De Administratie Kanselarij en Voorlichting daarentegen was vorige week zo helder domeinnamen te registreren in de vorm ‘minister[+naam].be’ voor alle ministers.

Volgens Internetjournalistiek.be maakt de domeinkaper in het geval van een concreet dispuut weinig kans de domeinen te mogen houden. De webuitgave citeert uit de algemene voorwaarden van de registrant: ‘Het feit dat een licentienemer ??n of meerdere persoonsnamen registreert zonder dat er een aantoonbare band bestaat tussen de licentienemer en de geregistreerde domeinnamen, geldt als bewijs dat de namen te kwader trouw werden aangevraagd.’

Bron:
http://www.internetjournalistiek.be/cgi/ijportal.cgi?artikelijdetail=1260


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.