BBC start registratie personeelsadvertenties vacaturesites

BBC start registratie personeelsadvertenties vacaturesites

BBC De Media en Reclame Bank is gestart met de registratie van personeelsadvertenties op internet. In de eerste twee maanden van 2005 registreerde BBC bijna 122.000 vacatures op de belangrijkste banensites, zoals Monsterboard.nl, Jobnews.nl en Nationale-Vacaturebank.nl.

Anderhalf jaar geleden heeft BBC ook al een groot aantal media toegevoegd aan de Personeels Advertentie Registratie (PAR). Door de toevoeging van de jobsites aan de registratie brengt BBC vrijwel de gehele personeelsadvertentiemarkt in Nederland in kaart.

In totaal werd er in de eerste twee maanden van dit jaar voor ruim 149.000 vacatures geadverteerd in de verschillende mediumtypen. De meeste vacatures werden geplaatst op jobsites: 122.000. In de dagbladen stonden bijna 20.000 vacatures en in vaktijdschriften 5.000.

Ruim 15% van de geplaatste vacatures in alle mediumtypen in de eerste twee maanden van 2005 betrof functies voor verkoop & handel. Daarna volgen de functies voor administratief personeel en ict-functies met respectievelijk 13,9% en 13,6%. Van de vacatures voor verkoop & handel werd 81% geplaatst op internet, 15% in dagbladen en 2,5% in vaktijdschriften. Vacatures voor administratief personeel waren vooral te vinden op vacaturesites (85%) en dagbladen (14%). Van de vacatures voor ict-functies werd 87% op internet geplaatst, 4,6% in vaktijdschriften en 5,2% in dagbladen.

Slechts ??n sector geeft voorlopig nog de voorkeur aan dagbladen boven internet voor het plaatsen van vacatures: het onderwijs. Ruim 53% van de vacatures voor functies in het onderwijs verschijnt in de dagbladen, terwijl de vacaturesites het moeten doen met ‘slechts’ 37%.

De Personeels Advertentie Registratie (PAR) van BBC beslaat nu ruim 1.000 printmedia (dagbladen, vak- en publiekstijdschriften) en tien vacaturesites (Monsterboard.nl, Jobnews.nl, NationaleVacaturebank.nl, Totaljobs.nl, Intermediair.nl, JobbingMall.nl, Jobtrack.nl, Stepstone.nl, Werkenbijdeoverheid.nl en Vacaturekrant.nl).

Bron:
Persbericht BBC De Media en Reclame Bank


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.