Bas Blikt op de Week: Wonen in LEGO-huizen, Electrowetting en 3D metaal printen

6 september 2009, 04:15

{title}

LEGO toont zich op de huizenmarkt van grote mensen, Burger King bouwt een restaurant van strandzand, Shapeways maakt het 3D printen van metaal mogelijk, reclamemakers tonen zich creatief met kauwgom en onze auto laden we straks mogelijk op met resonantie. Het zijn een aantal creatieve highlights uit de redactieweek van Idealize. Een terugblik.

{title}Je staat er natuurlijk niet bij stil. Maar we kunnen vaak heel andere dingen met dingen doen dan waar ze voor bedoeld zijn. Waarom niet de daad bij het woord voegen en LEGO echt gebruiken voor het bouwen van woningen? Of tijdelijk een snackcorner runnen op een fundament van strandzand, zoals Burger King doet?

Kleren wassen met de microwave

{title}Bij microgolven denken we vooral aan de microwave, ofwel de magnetron. En sommigen zullen weten dat onze mobiele communicatie er ook op gebaseerd is. Maar het wasmachine concept Lenee toont dat je met microgolven net zo goed je kleren kan wassen en repareren.

Metaal printen en opladen op basis van resonantie

Gespecialiseerde ontwerpers weten dat je niet alleen papier kan printen, maar ook kunststof. Waar ze wel van zullen opkijken, is het feit dat het Nederlandse Shapeways nu ook het 3D printen van metalen voorwerpen mogelijk maakt. Hetzelfde geldt voor een nog jonge vorm van energie opwekken, de resonantie. Het Massachusetts Institute of Technology laadt er mobieltjes mee op, maar beweert zelfs dat we er auto’s mee kunnen rechargen.

Electrowetting

{title}Zo blijft die veelzijdigheid van technologie en materialen me telkens weer verrassen. Ook het Liquavista doet dat door de e-reader op basis van electrowetting te verbeteren. Mooi om dat scherpe schermcontrast te zien en super dat het een Nederlands bedrijf is.

Kauwgomreclame

Tenslotte, voordat je weer naar het volgende artikel ‘zapt’, sluit ik af met een reclameblok. Ditmaal een aantal voorbeelden van creatieve kauwgomreclame en een video-ad die veel ophef veroorzaakt, maar wel volledig de plank mis slaat.

Sebastiaan van Essen
Content Marketing Manager bij -

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!