Banken komen met standaard voor veilig internetbetalen

Banken komen met standaard voor veilig internetbetalen

Nu.nl: De grote Nederlandse banken werken aan een standaard voor veilig en gemakkelijk afrekenen van aankopen via internet. Medio 2005 kunnen consumenten en internetwinkeliers hier gebruik van maken. Dat maakten ING Bank, Postbank, Rabobank en ABN Amro donderdag bekend.

De standaard komt beschikbaar voor alle Nederlandse banken. Het systeem werkt op een vergelijkbare wijze als internetbankieren, waarbij gebruik wordt gemaakt van een coderingssysteem. De betalingen zijn op dezelfde manier beveiligd als bij internetbankieren bij de eigen bank.

“Het is het vertrouwde systeem dat consumenten al van internetbankieren kennen”, aldus een woordvoerder van de Rabobank. Via een betaalknop op de webpagina selecteert de consument de eigen bank, waarna de betaling voor goedkeuring naar die bank wordt doorgeleid. Voor de webwinkelier werkt het systeem zoals het huidige betaalsysteem. Hij krijgt direct het resultaat van de autorisatie, zodat de verkoop wel of niet kan worden afgerond.

Verwacht wordt dat binnen een jaar het overgrote deel van de consumenten in Nederland gebruik kan maken van deze nieuwe vorm van betalen. Of de nieuwe dienst de consument extra geld gaat kosten, is nog niet bekend.


Geplaatst in

DelenEr zijn 3 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.