Baidu populairste zoekmachine in China

Baidu populairste zoekmachine in China
Volgens een recente studie van iResearch domineren Baidu en Google de Chinese zoekmarkt met een gezamenlijk marktaandeel van 90%. Baidu is marktleider met 56,6%, Google eindigde als tweede met 32,8%. Yahoo! Search, populair in buurland Japan, heeft slechts een aandeel van ongeveer 5%.

Ondanks Google's inspanningen de Chinese zoekmarkt te veroveren is het marktaandeel van Google juist 2% gedaald in vergelijking met 2003. Dit is waarschijnlijk het gevolg van het lanceren van een gecensureerde versie van zijn zoekmachine.

China telde in 2005 zo'n 97 miljoen internetgebruikers.

Bron: Xinhua


Geplaatst in

DelenEr zijn 2 reacties op dit artikel

  • De gecensureerde versie van Google heeft hier niets mee te maken, want dat is een additionele site die naast Google.com te gebruiken is (maar die door niemand gebruikt wordt). Denk eerder dat het komt omdat Baidu de afgelopen jaren veel populairder geworden is omdat je er makkelijker gratis mp3's en illegale video's kan vinden. Als ik naar mensen om me heen kijk in Shanghai, dan gebruiken zij Google als search engine voor zakelijke zoekopdrachten, en Baidu voor entertainment search.

    geplaatst op
  • China 97 miljoen internet gebruikers? Da's een derde van europa of van de VS, maar minder dan tien procent van de bevolking van China. Als China op 30% zit, zijn er evenveel Chinezen online als Amerikanen of Europeanen. Iemand enig idee wanneer dit gaat gebeuren?

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.