Anton Vanhoucke (Fabrique): “Scrum heeft veel gebracht, maar het is geen wondermiddel”

Anton Vanhoucke (Fabrique): “Scrum heeft veel gebracht, maar het is geen wondermiddel”

Anton Vanhoucke is strateeg bij communicatiebureau Fabrique. Hij helpt klanten, zoals De Kunsthal en Dutch Design Week met online communicatie. Hij schreef ook mee aan het boek “Get Agile!” en Anton is trainer bij Scrum Academy. Hij weet alles over ‘agile’ en geeft scrumtrainingen. Maar wat is dat precies?

"Scrum heeft organisaties veel gebracht, maar het is geen wondermiddel", zegt Vanhoucke. "Scrum gaat over motivatie van het team, het maakt veel los."

Scrum is een methode om te bouwen aan een eindproduct in teamverband, zoals de website van Wageningen UR. "Je kunt je aannames al in een voeg stadium testen. Daarom levert elke stap een werkend principe op."

Bij scrumprojecten nemen de beslissingen de meeste tijd in beslag. "Er moeten dingen worden afgestemd, dat hoort erbij. Er moet een goede ‘product owner’ aan boord zijn van het team."

Bij agile en scrum gaat het volgens Vanhoucke over het stellen van duidelijke doelen. De grote lijnen van het eindproduct moeten vast staan. "Of het rood of blauw wordt is minder van belang, dat is micromanagement."

 

Bekijk het interview op 7 Ditches TV. 


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.