Anti-oorlogshackers kraken websites

22 maart 2003, 08:52

Het aantal websites dat wordt gekraakt door hackers die zich tegen de oorlog in Irak verzetten, is de afgelopen tijd aanzienlijk toegenomen.

image

Dit heeft het veiligheidsbedrijf F-Secure vrijdag bevestigd tegen de Britse omroep BBC. Het zou inmiddels al om meer dan duizend sites gaan.

Veel van de aanvallen bevatten leuzen tegen de oorlog en tegen de Verenigde Staten of Irak. Volgens F-Secure gaat het om drie groepen. Patriotische hackers in de VS, militante islamitische groepen en vredesactivisten.

“Het gaat om een nieuw soort aanvallen”, aldus directeur Holloway. Meestal zijn hackers figuren die zich willen bewijzen. Nu gaat het de hackers om het brengen van een boodschap. “De grote meerderheid van de hackeraanvallen is pro-vrede en dat is uitzonderlijk”, aldus Holloway. Zo werd onder meer de website van de Amerikaanse marine gekraakt.

Ook het Amerikaanse bedrijf iDefense heeft gemeld dat honderden websites zijn besmeurd met anti-oorlogse graffiti. Dit bedrijf houdt de islamitische hackersgroep Unix Security Guards (USG) voor de meeste aanvallen verantwoordelijk.

Bron:

http://www.telegraaf.nl/

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!