Amerikanen zijn dol op webwinkelen

Amerikanen zijn dol op webwinkelen
,

Het gaat slecht met de consumentenbestedingen in de VS. Er is echter ??n sector die wel floreert, de online winkels. Uit cijfers van de Amerikaanse Department of Commerce blijkt dat de online verkopen in het laatste kwartaal van 2002, ten opzichte van een jaar eerder, met 28 procent gestegen zijn.

Het gaat slecht met de consumentenbestedingen in de VS. Er is echter ??n sector die wel floreert, de online winkels. Uit cijfers van de Amerikaanse Department of Commerce blijkt dat de online verkopen in het laatste kwartaal van 2002, ten opzichte van een jaar eerder, met 28 procent gestegen zijn. In totaal gaf de Amerikaanse consument in het vierde kwartaal van 2002 zo’n 14,3 miljard dollar uit - gelijk aan 1,6 procent van alle omzet in de retailbranche en het hoogste niveau ooit. Nog opvallender: er wordt geld verdiend door de online winkels. Amazon.com sloot opnieuw een kwartaal af met winst en veilingsite eBay presenteerde een recordomzet in het laatste kwartaal van 2002.
Bron: FEM de Dag 25 februari 2003


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.