Amazon wenst geen middelmaat

Amazon wenst geen middelmaat

Terwijl de internetbubble alweer lang en breed is doorgeprikt, blijft Amazon vrolijk winst maken. Hoe doen ze dat toch?

De omzet van Amazon beloopt nu zo?n vier miljard dollar per jaar en groeit jaarlijks nog steeds met gemiddeld 20 procent. In het begin maakte Amazon nog stevige kosten met marketing, opslag en distributie. Maar die kosten zijn, nu het bedrijf voldoende bekend is, inmiddels onder controle. De brutomarge is nu 5 procent, een percentage waar veel klassieke retailers alleen maar van durven dromen. Amazon benadert hiermee Wal-Mart, dat met 6 procent marge de toon aangeeft. Het zal niet lang meer duren, voor het bedrijf daadwerkelijk winst gaat maken. De vraag is niet wanneer, maar hoeveel.

Wat zijn de geheimen van oprichter Jeff Bezos, de wonderboy die inmiddels 39 jaar oud is? Hij neemt alleen zeer slimme mensen aan. Want middelmatige managers trekken alleen maar meer middelmaat aan, zo redeneert hij. Daarnaast maakt hij zijn werknemers tot mede-eigenaar; niet met de inmiddels zo verfoeide opties, maar met een vernuftig aandelenplan. De Amazon-werknemers hebben veel autonomie, ze hoeven niet voor ieder wissewasje naar een of andere manager.

En, last but not least, het businessmodel van Amazon is natuurlijk uitstekend. Bezos is niet te beroerd gebleken om zijn aanvankelijke online-aanbod, boeken, steeds verder uit te breiden.

Bron:
Fortune

Via:
http://www.marketing-online.nl/


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.