‘Aggressieve’ pop-up in VS toegestaan

‘Aggressieve’ pop-up in VS toegestaan

Een Amerikaanse federale rechter heeft beslist dat pop-up advertenties van derden niet op grond van merk- en auteursrecht van websites geweerd kunnen worden. De beslissing is een tegenslag voor website-beheerders die controle willen uitoefenen over de aggressieve pop-ups van derden die verschijnen wanneer hun website wordt bezocht.

De logica van deze uitspraak impliceert dat aggressievere advertentiemethoden op internet in Amerika zijn toegestaan. Een consument die op het punt staat een boek via Amazon.com te kopen, kan een aanbieding van een concurrende boekwinkel ontvangen van hetzelfde boek tegen een lagere prijs.

De methodiek wordt door Amerikaanse online advertentiebureaus als Gator al toegepast, door de verspreiding van gratis pakketjes spellen of screensavers, met daarin software waarmee ook het surfgedrag van de gebruikers bestudeerd kan worden. Enkele uitgevers en exploitanten van websites verzetten zich tegen deze vorm van adverteren. Ze beriepen zich daarbij op het merk- en auteursrecht. Ze zijn door deze uitspraak in het ongelijk gesteld.

Bron:
http://www.automatiseringsgids.nl/


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.