Aegon-mol ontmaskerd

Aegon-mol ontmaskerd

Aegon-mol ontmaskerdEen medewerker van Aegon-dochter Spaarbeleg heeft zich maandenlang voorgedaan als gedupeerde klant op het discussieforum van stichting Koersplan de weg kwijt.

Vorige week kwam de aap uit de mouw toen bleek dat de computer die hij gebruikte werd gelokaliseerd binnen het Aegon-concern. De bezoekers van het discussieforum was het al vaker opgevallen dat een van hen het wel heel vaak opnam voor Spaarbeleg. De bewuste deelnemer aan de internetdiscussie meldde andere klagers regelmatig dat ze de tegenvallende rendementen geheel aan zichzelf te danken hadden en dat Aegon geen enkele blaam trof aldus De Telegraaf (via: Joost).

Doet me denken aan de Jamba-case in Duitsland. Een groot verschil, in Nederland is Aegon of Spaarbeleg (nog) niet veroordeeld door de blogosfeer.


Geplaatst in

DelenEr zijn 4 reacties op dit artikel

 • Zie ook de topic over de medewerker op het forum, en al zijn berichten

  Quote uit het Telegraaf-artikel (zie bovenstaand topic):

  Aegon zit erg in zijn maag met de medewerker die het opnam voor het concern, laat directeur communicatie Jan Driessen weten. „Dit is totaal in strijd met onze interne regels. We hebben de bewuste medewerker, een uitzendkracht die op ons call center werkzaam is, daarom direct ter verantwoording geroepen. De kans is groot dat zijn contract bij ons niet voortgezet zal worden.”


  Vraag is in hoeverre een veroordeling van Aegon terecht is of zou zijn, aangezien Aegon zeer waarschijnlijk niet op de hoogte was van de acties van de werknemer. De basis voor de contractbeëindiging lijkt me bovendien wat wankel. Als iemand zijn werkgever publiekelijk beledigt of belachelijk maakt zou je het als werkgever misschien nog op verstoorde arbeidsverhoudingen kunnen gooien. Maar kun je je werknemers verbieden om op persoonlijke titel het bedrijf waar ze werken, te verdedigen? Dat gaat vrij ver. Als dit soort juridische nieuwigheden nog verder vergroeien, krijg je straks dat bedrijven in hun contracten opnemen dat hun medewerkers zich niet publiekelijk over hun werkgever mogen uitlaten. Tel uit je vrijheid.

  Enfin, het is nu een incident, maar dit gaat geheid vaker voorkomen. Interessant om te volgen.

  geplaatst op
 • Een reactie van Jan Driessen, Directeur Communicatie Aegon, uit het forum geplukt:

  Het is Spaarbelegmedewerkers uitdrukkelijk verboden om zich te mengen in discussies op het internet, zonder toestemming van de afdeling communicatie. Aegon houdt zich hier verre van. Aegon doet geen enkele uitspraak in het openbaar.

  Voorlopig geen corporate weblogs bij Aegon vermoed ik ;-)

  Wel weer een typerende uitspraak van een communicatieverantwoordelijke. In plaats van intern goede afspraken te maken, moet alle externe communicatie via zijn afdeling lopen. Hoe lang denkt hij dat nog te kunnen volhouden?

  geplaatst op
 • Jongens bij Geenstijl zijn inmiddels ook wakker geworden en hebben een interne mededeling in handen gekregen.

  geplaatst op
 • Stel dat de medewerker nu eens niet via het netwerk van AEGON actief was geweest maar vanuit zijn huisadres? Dan was de situatie op internet qua berichtgeving nog steeds exact hetzelfde. Hoe zou de afdeling communicatie van AEGON hier dan mee zijn omgegaan?

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.