• Mobile
    wordt gesponsord door

ADSL groeit nog steeds voortvarend

ADSL groeit nog steeds voortvarend
, Upstream
@marcoderksen

ADSL (asymetric digital subscriber line) had begin 2003 nog 360.000 abonnees, tegen nu al zeker 680.000.

Internet via de kabel heeft er met 800.000 abonnees wel meer, maar de groei is eruit. Met adsl is snel dataverkeer over de gewone telefoonlijn mogelijk. Door een speciaal kastje worden telefoonlijn en internetlijn gescheiden, waardoor bellen en internetten tegelijk kan.

De verschillende internetaanbieders via adsl beconcurreren elkaar flink. Zij geven, ondanks de recessie, miljoenen euro’s uit aan reclamecampagnes. Omdat adsl afhankelijk via de koperen telefoonlijn loopt, heeft KPN een dominante positie.

De voormalig monopolist heeft de touwtjes stevig in handen. KPN concurreert met Zon, Tiscali en Wanadoo. Zij leveren de connectie met het wereldwijde web en verzorgen e-mail voor de ontvanger. De KPN-dochters Planet Internet, Het Net en Xs4all hebben op deze markt een aandeel van 60 procent.

Daarnaast concurreert een aantal spelers met KPN met het aanbieden van de adsl-connectie die het snelle verkeer mogelijk maakt. Dit zijn onder meer Versatel, BBNed, en Tiscali. Zij plaatsten afgelopen jaren hun eigen adsl-kasten in de wijkcentrales van KPN. In de markt van adsl-kasten heeft KPN een marktaandeel van 84 procent.

Bron:
http://nu.nl/


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.