Accenture lanceert corporate weblog

Accenture lanceert corporate weblog

Accenture lanceert corporate weblogAls een van de eerste grote Nederlandse adviesbureaus heeft Accenture vandaag een corporate weblog gelanceerd. Stephan Verveen, een van de mensen achter de weblog, kondigde dit eerder vandaag al aan in de reacties op Marketingfacts en ik vroeg hem naar de achtergrond van het iniatief. 

“Accenture wil met haar BlogPodium een kijkje in de keuken geven, zodat het reilen en zeilen van de organisatie wat tastbaarder wordt voor mensen die er niet werken. In eerste instantie is de opzet behoorlijk vrij en voorzien we in een enkel format. Er zijn drie groepsblogs, een aantal executive blogs, en blogs omtrent een bepaald thema waaronder innovatie en marketing. De medewerkers worden geheel vrijgelaten in de wijze waarop ze hun blog gebruiken, zolang er maar een link bestaat met de werkzaamheden bij Accenture. Een voorwaarde voor deelname is wel dat de blogging policy gelezen en geaccepteerd wordt. Afhankelijk van de ervaringen die we de komende periode opdoen, zullen we het BlogPodium concept verder ontwikkelen en verfijnen.” aldus Stephan Verveen.

Goed om te zien dat een bureau als Accenture de corporate weblog als serieus communicatiemiddel ziet en hier zelf het voortouw in neemt. Ook goed om te zien dat Sander van ‘t Noordende, Country Managing Director Accenture Nederland, zelf van plan is om te gaan bloggen.

Stephan en alle Accenturebloggers, heel veel succes en ik ga het zeker volgen!


Geplaatst in

DelenEr zijn 1 reacties op dit artikel

  • Update: Jort Possel heeft het Accenture BlogPodium, nu een jaar later, doorgestart op http://www.accenture-blogpodium.nl/

    Leuk om te zien dat blogpodium 1.0 voldoende aanleiding heeft gegeven om dit mogelijk te maken.
    Zo te zien gaat Accenture er met vernieuwd enthousiasme tegen aan.

    Hop: Add to Google Reader!

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.