Rob Heilbron: “Ik bemoeide me bij Sapph alleen met marketing”

Rob Heilbron: “Ik bemoeide me bij Sapph alleen met marketing”

Marketinggoeroe Rob Heilbron maakte lingeriemerk Sapph groot met spraakmakende campagnes. Na een ruzie met concurrent Marlies Dekkers verkocht hij het merk aan Coolcat-baas Roland Kahn. Heilbron kwam in 2007 bij Sapph terecht. Vanaf toen ging het hard met het lingeriemerk. Spraakmakende billboards met sexy vrouwen sierden de straten. “Sapph was voorbij sexy, dat was pornografisch”, zegt Heilbron. Toch zag de ondernemer, die ook surfmerk O’neill groot maakte, zich in 2011 genoodzaakt Sapph te verkopen. “Als die deal niet was doorgegaan, waren we failliet geweest.”

Een langslepende rechtszaak over de zogenoemde ‘Spider-BH’ nekte het bedrijf van Heilbron bijna. “Er was geen geld om in hoger beroep te gaan.” Dekkers won de zaak, die ze aanspande omdat Sapph haar ontwerp zou hebben gestolen. Heilbron besloot zich niet teveel te wijden aan de zaak, maar zich te focussen op het vinden van een financiële partner voor Sapph. Het bedrijf werd in 2011 verkocht aan Coolcat-baas Roland Kahn.

Kahn vaart een andere koers met het merk. “Het is te timide naar mijn smaak”, zegt Heilbron die het niet onder stoelen of banken steekt dat hij van vrouwelijk schoon houdt. “Sexy lingerie is een passie, het is bijna een primaire levensbehoefte.” Daarom bemoeit Heilbron zich ook liever niet met het financiële plaatje. “Ik bemoeide me bij Sapph alleen met marketing”, zegt de oud-sportman.

“Op de catamaran doet iedereen ook waar hij goed in is. Ik was goed in snelheid maken.” Desondanks stond hij wel vooraan om een nieuwe investeerder voor Dekkers te vinden. “Dat was puur business. Ik ben geen vijand van Marlies, al denkt zij daar misschien anders over.” Op dit moment is de ondernemer nog steeds parttime betrokken bij Sapph. Vanuit daar helpt hij ook een Afrikaanse ondernemer met het opzetten van een lingeriezaak. Ook helpt Heilbron een Turkse ondernemer om een mannenmerk van de grond te krijgen. “Ik zal niet snel gas terug nemen”, zegt hij.

Gezond leven probeert de ondernemer echter wel te doen. “Ik leef vrij gedisciplineerd en ga op tijd naar bed. Daarbij vergeet ik overigens vooral niet om te genieten.”


Geplaatst in

Delen

0
0


Er zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.