Mark Koster (ThePostOnline): “De dood van de Washington Post is een zegen voor de journalistiek”

Mark Koster (ThePostOnline): “De dood van de Washington Post is een zegen voor de journalistiek”
, 7DTV
@RonnieOvergoor

The Post Online oprichter Mark Koster is een provocatief journalist en Twitteraar. De dood van papieren kranten is volgens hem een zegen. "De journalistiek moet vanuit de wortel opnieuw worden opgebouwd." 
"De dood van de Washington Post is een zegen voor de journalistiek" is een van de tweets waarmee Koster in Timeline geconfronteerd wordt. Als online journalist ziet hij weinig brood in de manier van werken van kranten zoals de Guardian en het Financieele Dagblad.

Een betaalmuur is maar een halve oplossing en gesponsorde inhoud die dwars door journalistieke verhalen heenloopt een absolute ‘no-go’. Echte journalistiek kan blijven bestaan, maar wel met drie keer kleinere redacties die honderd keer effectiever werken. "Kranten moeten weer startups worden", vindt Koster, want dan wordt alles vanaf de wortel opnieuw opgebouwd. En dan liever niet door mensen zonder verstand van zaken, want daar heeft de mediaondernemer een broertje dood aan.

Mark Koster neemt geen blad voor de mond op Twitter. Collega’s Rick Nieman en Marielle Tweebeeke kregen er flink van langs na het interview met de aanstaande koning Willem-Alexander. "Een schandalige schijnvertoning", in de woorden van Koster. De honderdveertig karakters zijn voor hem een ideale uitlaatklep die zijn wereld verbreden. Maar wie zelf een grote mond heeft kan de bal gekaatst verwachten. "Ik block niemand, ik wil mensen gewoon wakker schudden."


DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.