• Mobile
    wordt gesponsord door

50 procent meer breedbandinternetters

50 procent meer breedbandinternetters

Het aantal huishoudens in Nederland met een breedbandaansluiting is vorig jaar met de helft toegenomen. Momenteel beschikt 33 procent van de huishoudens over snel internet via breedband, aldus onderzoeksbureau Heliview.

Van de Nederlandse huishoudens had 22 procent eind 2001 een breedbandaansluiting. Een aandeel dat volgens Heliview eind vorig was gestegen tot 33 procent, een toename van 50 procent.
Heliview zegt dat het aantal huishoudens met een breedbandaansluiting komend jaar zal blijven groeien tot 57 procent van het totaal. De groei zal ten koste gaan van inbel-verbindingen, in het eerste kwartaal van 2002 gebruikte nog 62 procent een inbel-verbinding, in het vierde kwartaal bleek dat gedaald tot 55 procent.

Van de verschillende typen breedbandverbindingen maakt ADSL “een explosieve groei door”, aldus Heliview. Het aandeel verdrievoudigde vorig jaar, van 3 procent van het totale aantal huishoudens tot 9 procent van het totale aantal huishoudens. De groei zou met name veroorzaakt zijn door de prijsverlagingen, aldus de onderzoekers. In het tweede kwartaal van vorig jaar kostte een abonnement nog gemiddeld 44 euro, nu is dat 34 euro.

Het aandeel ISDN groeide vorig jaar aanvankelijk nog enigszins (van 14 procent in het eerste kwartaal naar 16 procent in het derde kwartaal), maar bleek aan het eind van het jaar toch gedaald te zijn tot 12 procent. Internetten via de kabel deed eind vorig jaar 24 procent van de internetters, een kleine toename in vergelijking met begin van het jaar (21 procent).

Bron:
http://www.emerce.nl/


Geplaatst in

DelenEr zijn 1 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.