ReclameReview: Lexamore

ReclameReview: Lexamore

Matchmakingsite Lexamore.nl wil zich met deze televisiecampagne positioneren als de autoriteit op het gebied van online matchmaking in Nederland. We zien een portret van een vrouw door middel van een serie van verschillende relaties. Het ware geluk vindt ze niet, maar door alle ervaringen weet ze nu wat ze zoekt in een relatie. Bij Lexamore.nl hoopt ze de ware te ontmoeten. De boodschap van de commercial klopt, maar de uitvoering maakt het soms een beetje verwarrend.

Credits:
Bureau: Wave Communications/Agency V
Account: Josephine Schras, Robert Verhulst
Creatie: Annis Anakotta, René Kok
Klant: Stefan van den Berg / Amber Williams
Mediabureau: Mindshare

De doelstelling:
Introduceren van matchmakingsite Lexamore.nl door het inzetten van een televisiecampagne en te positioneren als de autoriteit op het gebied van online matchmaking in Nederland.

De uitwerking:
We zien een portret van een vrouw door middel van een serie van verschillende relaties. Het ware geluk vindt ze niet, maar door alle ervaringen weet ze nu wat ze zoekt in een relatie. Bij Lexamore.nl hoopt ze de ware te ontmoeten.

Het oordeel:
Lexamore zet zich af van andere datingsites (zoals hun eigen Lexa.nl) door zich te richten op matchmaking in plaats van dating. Dat klinkt ineens een stuk serieuzer. De insteek van deze commercial is dan ook vrij serieus: weten wat je zoekt in een relatie. Het wordt nog behoorlijk luchtig in beeld gebracht overigens. De boodschap van de commercial klopt, maar de uitvoering maakt het soms een beetje verwarrend. Pas op het eind van de commercial, toen het woord ‘relatie’ viel, snapte ik waar het om ging. Het had namelijk ook over deodorant of maandverband kunnen gaan, aangezien er voor een jonge, vrouwelijke stijl gekozen is, waarbij niet direct concreet een probleem wordt benoemd. De pay-off ‘Wij matchen, jij kiest’ zegt precies waarvoor je bij Lexamore moet zijn. Maar de rest van de commercial blijft vaag op dat gebied. Nu is een zoektocht naar de ware liefde natuurlijk verre van concreet en logisch, maar toch. Ik had de boodschap graag nog iets krachtiger gezien.


Geplaatst in

DelenEr zijn 2 reacties op dit artikel

 • Lexa is een ontzettende oplichterssite! Ze blijven afschrijven terwijl je daar eigenlijk geen toestemming meer voor hebt gegeven, helpdesk is slecht bereikbaar en er zitten ont-zet-tend veel scammers op!
  Leuke campagne, maar vooral wegblijven hier!

  geplaatst op
 • Ik heb ook slechte ervaringen met Lexa! Er zijn ook voldoende goede alternatieven waarbij je NIET opgelicht wordt!
  Relatieplanet.nl (volgens mij groter in NL dan Lexa).
  Floxtar.com (gratis)

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.