30 grootste webwinkels hebben 80 procent markt in handen

30 grootste webwinkels hebben 80 procent markt in handen

In Nederland zijn naar schatting 1.000 webwinkels, waaronder veel kleintjes. Zo’n 80% van de online-omzet wordt in de 30 grotere webwinkels gerealiseerd. De meeste betalingen in dit distributiekanaal gebeuren via acceptgiro (33%) of creditcard (25%).

De Nederlandse consument vindt betalen via het internet op dit moment nog te onveilig. Met het bestaan van een veilig betaalmiddel zou 52% van de Nederlandse consumenten die niet op internet winkelt, dat wel gaan doen.

Het afgelopen jaar zijn er veel nieuwe vormen van online betalen geintroduceerd en er zitten er nog meer aan te komen. Zo werd in oktober 2003 de Wallie-card op de markt gebracht. Deze kaart is het beste te vergelijken met een prepaid-telefoonkaart, waarbij de consument als het ware online krediet kan kopen. ING introduceerde het Way2Pay-systeem, waarbij het e-mailadres van de webwinkel als bankrekeningnummer fungeert. De meeste betaalmethodes op internet zijn gratis van de webwinkel te downloaden. Hierbij geldt de regel dat er pas betaald hoeft te worden aan de beheerder van het betaalsysteem bij de eerste transactie.

Bron:
Bizz nr. 4, p. 42, 4 p.

Zie ook:
Wanorde op markt van internetbetalingen

Trefwoorden:
Thuiswinkel, Online Verkoop


Geplaatst in

DelenEr zijn 2 reacties op dit artikel

  • Beste Marco,
    Uw informatie over het internet is zeer interessant. Graag zou ik willen weten over welke 30 grootste webwinkels u het heeft en weet u misschien hoeveel lingeriesites er in NL zijn en de marktaandelen van elk? Ik hoop dat u me hierbij kunt helpen.
    Alvast bedankt.

    geplaatst op
  • @peiyee, lingerie.pagina.nl misschien? ;-)

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.