30.000 websites offline door foutje

4 augustus 2003, 07:53

Door een storing in het DNS-systeem van internetdienstverlener Network Solutions waren donderdagavond en vrijdagmorgen 30.000 voornamelijk Amerikaanse websites niet meer te bereiken. Ook het e-mail verkeer werd gestoord door de fout.

DNS-software vertaalt adressen van websites naar ip-nummers om de surfer naar de goede server te sturen. Ironisch genoeg had Network Solutions net een grote campagne achter de rug waarin het beweerde dat zijn DNS-systeem niet kon falen.

De storing werd niet veroorzaakt door hackers, maar betrof een bug in de software waardoor bepaalde essenti?le bestanden beschadigd raakten en zodoende niet meer door de software gelezen konden worden. Daardoor hield het gehele DNS-systeem van NS er mee op.

Bepaalde wereldwijde delen van het DNS systeem werden niet getroffen door de fout. Bedrijven die schade hebben ondervonden van de storing hebben nog niet besloten de schade te verhalen.

Bron:

http://www.zdnet.nl/

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!