30.000 websites offline door foutje

30.000 websites offline door foutje

Door een storing in het DNS-systeem van internetdienstverlener Network Solutions waren donderdagavond en vrijdagmorgen 30.000 voornamelijk Amerikaanse websites niet meer te bereiken. Ook het e-mail verkeer werd gestoord door de fout.

DNS-software vertaalt adressen van websites naar ip-nummers om de surfer naar de goede server te sturen. Ironisch genoeg had Network Solutions net een grote campagne achter de rug waarin het beweerde dat zijn DNS-systeem niet kon falen.

De storing werd niet veroorzaakt door hackers, maar betrof een bug in de software waardoor bepaalde essenti?le bestanden beschadigd raakten en zodoende niet meer door de software gelezen konden worden. Daardoor hield het gehele DNS-systeem van NS er mee op.

Bepaalde wereldwijde delen van het DNS systeem werden niet getroffen door de fout. Bedrijven die schade hebben ondervonden van de storing hebben nog niet besloten de schade te verhalen.

Bron:
http://www.zdnet.nl/


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.