• Mobile
    wordt gesponsord door

2,85 miljoen breedbandaansluitingen

2,85 miljoen breedbandaansluitingen

Nederland telde in het derde kwartaal bijna 2,85 miljoen breedband-aansluitingen (adsl en kabel). Dat is 77,9 procent meer dan een jaar eerder. Dat liet het onderzoeksbureau Telecompaper vandaag weten.

Het aantal internetaansluitingen neemt ieder kwartaal toe. De verhouding tussen adsl en kabel slaat door in het voordeel van adsl, dat goed is voor een marktaandeel van 54,7 procent.

Het telecomconcern KPN is nog altijd marktleider met zijn dochterondernemingen Planet Internet, Het Net en XS4ALL. Gezamenlijk tekenden die in het derde kwartaal voor een marktaandeel van 26 procent. Van de kabelmaatschappijen was Casema’s Wanadoo het grootst met een marktaandeel van 15,1 procent.

Daarna volgen @home (van Essent) en Chello (van UPC) met respectievelijk 14,4 en 13,3 procent. Als de KPN-dochters op eigen kracht worden beoordeeld, zijn hun afzonderlijke marktaandelen kleiner dan de afzonderlijke producten van Casema, Essent en Chello.

Bron:
http://nu.nl/

Zie ook:
Breedbandnieuws @ marketingfacts


Geplaatst in

DelenEr zijn 1 reacties op dit artikel

  • Van alle huishoudens met internet heeft overigens al tweederde een breedbandaansluiting: 59% van de Nederlandse huishoudens heeft een internetaansluiting, 40% van de huishoudens heeft breedband. Zie het Heliview-rapport van 8 november. De conclusie van het Heliview-rapport ("Nederland Breedbandland nog ver weg") staat haaks op de teneur van het artikel op nu.nl ("Markt voor breedbandinternet groeit onstuimig"). Leuk hoe dezelfde resultaten toch vaak weer verschillend opgevat worden.

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.