MEC in 10 minuten: Leen Zevenbergen (Qurius)

MEC in 10 minuten: Leen Zevenbergen (Qurius)

Qurius CEO Leen Zevenbergen is misschien nog wel meer bekend van zijn boeken “Het is groen en groener wordt het niet”, “Vandaag laat ik m’n baard staan” en “Is het nog ver”. Ooit besloot hij nooit meer voor een baas te werken, maar toen het beursgenoteerde Qurius kwam, zag hij de uitdaging en zette de schouders eronder.

Het ‘verbouwen’ van Qurius is lastig en vraagt veel tijd. Tijd waarin ook de aandeelhouder wil weten waar hij aan toe is. Leen Zevenbergen deelt zijn visie op de organisatie en het merk en de manier waarop hij groei wil realiseren. Een persoonlijke opdracht met einde, want enthousiast deelt hij zijn ambitie om hetzelfde werk ook voor een heel groot beursgenoteerd bedrijf te mogen doen.

Leen Zevenbergen gaat in op de vraag hoe je een bedrijf tot een plek maakt waar mensen graag zijn. Hij gaat daarbij in op zaken als de energie van een dynamische werkplek, de vraag wie je zelf nog bent als de markt bepaalt wie je moet zijn, over de vraag of authenticiteit moeilijker wordt naarmate je hoger in de organisatie werkt, de in- en uitstroom die ontstaat bij een cultuurverandering, het verschil tussen de onderneming en het Qurius-merk, de integrale aanpak van cultuur- en merkbeleid en het trekken van klantaandacht met “sexy elementen”.

MEC in 10 Minuten is een concept van het Marketing Executive Center. Maandelijks komen toonaangevende CMO’s aan het woord over merk en marketing. Volg het MEC op www.mec.nl en @MECTweet.


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.