Nieuwe weg voor social en email tools: Cotweet wordt SocialEngage

8 februari 2012, 08:02

Volgende week is het zover. De twitter tool CoTweet is niet meer. CoTweet was een van de eerste Twittertools waar je met meerdere mensen in een team meerdere twitter accounts kon managen. Een twittertool gericht op het werken in groepen, een tool voor bedrijven. Je kunt er ook tweets aan anderen toekennen en conversaties terugkijken, erg handig.

In maart 2010 werd CoTweet overgenomen door email service provider ExactTarget. Dit was een van de eerste Email leveranciers die een social tool / bedrijf aankocht. Het is een trend. Veel ESPs leveren nu ook hun eigen gereedschappen voor social media communicatie en monitoring. Op 23 november vorig jaar vroeg ExactTarget hun beursgang aan.

Twitter en facebook Updates in Social Engage

Door ExactTarget wordt er nu een betaalde tool aangeboden genaamd Social Engage. Social Engage is de opvolger van Cotweet Enterpise, de betaalde versie van CoTweet. Hierin kun je nog steeds met meerdere mensen in een team meerdere twitter accounts managen. De interface is ook grotendeels hetzelfde gebleven.

Nieuwe naam en nieuwe features

Hieronder worden de features van oud en nieuw vergeleken. Maar het is niet helemaal eerlijk, want een deel van die features zaten al in de betaalde, Enterprise versie van CoTweet. De dikgedrukte features zijn helemaal nieuw in SocialEngage. Je kunt nu ook je Facebook updates managen en social pages aanmaken. Nu dus ook een algemenere naam, die is ook wat langer houdbaar. Je weet het maar nooit met die social media kanalen…

Two weeks notice

Interessant is om te zien hoe deze overgang is aangekondigd. De eindgebruiker krijgt letterlijk een “two weeks notice”. Op 2 februari werd de volgende mail verzonden:

Daar wordt direct een free trial van SocialEngage aangeboden. Een free trial tot 29 februari. Op die manier kun je nog twee weken extra zoeken en eventueel een nieuwe tooling overwegen (maar dan heb je wel al ervaring met SocialEngage). Ook een goede manier voor ExactTarget om het kaft van het koren te scheiden. Er zijn vast genoeg accounts aangemaakt die geheel niet gebruikt worden.

Vanuit de aankondigingsmail werd er doorgelinkt naar een video van een webinar over de SocialEngage tool, die kun je hier zien.

Een groot deel van de CoTweet standard gebruikers zal op zoek gaan naar alternatieven. Suggesties?

Jordie van Rijn
Email Marketing Consultant bij eMailMonday

Jordie van Rijn is onafhankelijk eCRM en email marketing consultant. En schrijver van het boek E-mailmarketing in 60 minuten. Een van de "50 Online Marketing Influencers to Watch" van Entrepreneur.com Hij houdt zich bezig met slimme marketing campagnes die de klantrelatie intensiveren. Hij is oprichter van het internationale platform voor selectie van email marketing service providers. Neem contact op met Jordie via zijn site: eMailMonday Twitter NL: @emailmonday Twitter Internationaal (engels): @jvanrijn Of bekijk ook emailaudience

Categorie
Tags

2 Reacties

    AlexMatatula

    Gebruik al geruime tijd Hootsuite. Past prima bij mijn behoefte. Heb CoTweet overigens wel gebruikt in het verleden.


    9 februari 2012 om 10:05

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!