Blue Shots TV: De Top 10 afleveringen van 2011

23 december 2011, 14:00

Het jaar is bijna voorbij dus is het tijd voor de lijstjes. Voor Blue Shots TV was het weer een gaaf jaar, er is vele uren aan unieke content gemaakt en we krijgen vele reacties dat het te gek is om te kunnen kijken naar interviews die ergens over gaan en verder gaan dan de waan en de snelheid van de dag.

Hieronder (in volstrekt willekeurige volgorde) onze Top 10 van Blue Shots 2011:

1. Blue Talk – met Jan Willem Bruggenwirth van radio 538

Om te beginnen de meest recente: Een interview met de baas van Radio 538, Jan Willem Bruggenwirth. Over media en de toekomst ervan. Een radioman met een marketinghart…

2. Idealize – met Marianne Zwagerman

Dan het interview met Marianne Zwagerman. Ze was net begonnen met haar PR offensief tegen de vertrutting van Nederlandse vrouwen en verscheen na het interview van Blue Shots TV op zo’n beetje ieder mediakanaal met haar filosofie over bloeddoddige vrouwen. In het interview gingen we vooral ook in op PowNed, de zender aan wiens oorsprong Marianne stond.

3. Blue Talk – Eugene Roorda / Roorda Reclamebureau

Michael van Os interviewde onze derde in de lijst: Eugene Roorda. Een old scool marketeer zonder twijfel en een ongezouten mening. Gewoon rammen met die commercials, tussen de ogen, geen gelul.

4. Blue Talk – Jan Driessen / Aegon

Met Jan Driessen weet je altijd dat je kans maakt op reuring in de tent. Zo ook met dit interview in een serie ism Adformatie, gehost door hoofdredacteur Theo van Vugt. Jan, marketing verantwoordelijk bij Aegon, uit duidelijke twijfels over zijn sponsorship van Ajax. Twijfels die tot op de dag van vandaag niet zijn verdwenen waarschijnlijk. Zijn quotes werden opgepakt in allerlei media en klakkeloos gekopieerd door het Parool.

5. Curriculum Vitae – Bas Vlugt / Nederlands Medianetwerk

Joris had een topgesprek met de man achter het Nederlands Medianetwerk, Bas Vlugt. Zijn verhalen over Afrika zijn zo boeiend, die moet je zien!

6. Blue Talk – Erland Galjaard / RTL Nederland

Blue Shots maakt een serie interviews ism Broadcastmagazine, het vakblad voor de TV wereld. Topman RTL Erland Galjaard sprak over RTL, SBS en de strategie die hij heeft voor zijn zenders.

7. Inside the Industry – 24 uur van de reclame

Een feest om samen met Microsoft dit programma te maken en vooral een feest om op 24 uur van de reclame rond te lopen en om niet alleen een van de sleutelfiguren van het bedrijf Twitter te mogen interviewen, maar ook om de creme de la crema van de reclame- en mediawereld naar hun mening te vragen.

8. Blue Shots Live – Doc Searls

Met Blue Shots TV stonden we ook weer op de belangrijke events van het vak. Zo ook op Emerce Eday 2011, waar we Doc Searls spraken, de man die geschiedenis schreef met zijn ClueTrain Manifesto. Internet is een puber, komt net kijken en is vanaf zijn geboorte al dronken!

9. The Box – CIO Day

Met The Box ‘ondervraagt’ Blue Shots mensen op een event. In deze video top CIO’s uit het Nederlands bedrijfsleven. Wat is hun visie over mobile, over the cloud en andere zaken die een CIO aan gaan?

10. Goudhaantjes – Liat Azulay

En tot slot Goudhaantjes: Een heerlijk programma waarin jong fris talent centraal staat. In deze aflevering zien we Liat Azulay. Waarom zij in deze lijst? Vanwege de levensles van haar Turkse vader: Iek heb schait!

Hele fijne feestdagen en tot 2012, dan ZIEN we elkaar weer heel veel!

Namens Blue Shots TV

Ronnie Overgoor

ps. Ok, dan, een kleine toegift nog van Derk Sauer. Belangrijk mediaman en niet zoveel in het nieuws. Op de mediaparade sprak ik met hem.

Op de hoogte blijven van nieuwe programma’s van Blue Shots TV kan via RSS, iTunes, of via Twitter.

Ronnie Overgoor
Directeur/eigenaar bij 7DTV

Als genomineerd dagvoorzitter van het jaar behoort Ronnie tot de top van Nederland. Met zijn energiek enthousiasme, aanstekelijke humor, scherpte en ontspannen interactie scoort Ronnie consequent zeer hoge ogen op congressen, evenementen en award uitreikingen. Daarnaast is Ronnie een interviewer met een eigen stijl. Hij is voorbereid, nieuwsgierig en switcht razendsnel tussen serieuze vragen en scherpe humor. Hij houdt van open en echte gesprekken, waarbij hij degene die hij interviewt altijd in zijn of haar waarde laat. Scherp, maar altijd met respect als vangrail. Ronnie heeft meer dan tien jaar ervaring in het interview vak, op het podium voor live publiek als ook voor de tv camera’s van bijvoorbeeld 7DTV.

Categorie
Tags

4 Reacties

  ronnieo

  @bas: oops, sorry! natuurlijk, minstens op 11! 🙂


  23 december 2011 om 14:19
  vincente

  Hi ronnie.

  Heb je een player voor android phones/tablets?


  26 december 2011 om 15:04
  Ronnie

  @vincente app komt in januari. In tussentijd vind je bs op iTunes of gebuik de vodcast feed (onder button ‘feeds’ op blueshots.tv).


  26 december 2011 om 16:07

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!