• Mobile
  wordt gesponsord door

GadgetReview: Gaat de Lumia 800 Microsoft en Nokia redden?

GadgetReview: Gaat de Lumia 800 Microsoft en Nokia redden?

Afgelopen woensdag werd de Lumia 800 door Nokia gepresenteerd aan het grote publiek. In deze blog mijn indruk van het eerste Nokia toestel wat draait op Windows Phone Mango. Is dit het toestel waarmee Nokia en Microsoft de strijd aan kunnen binden met Google en Apple? Eerste indruk: Mooi en elegant toestel, minimalistisch design, zonder rare uitstulpsels. Het scherm is diep zwart en helemaal verzonken in het toestel. Zoals we gewend zijn van Nokia zit er een goede camera met Carl-Zeiss lens in.

Gebruikersinterface

Als we kijken naar de gebruikersinterface dan is die standaard Windows Phone. Wat dat betreft heeft Microsoft goed naar Steve Jobs geluisterd, niemand mag aan de interface van Windows Phone komen. De befaamde tegeltjes indeling die dynamisch geüpdatet worden. Zo zie je direct het laatste weer, tweets of WhatsApp berichten in je home scherm.

Onderscheidend

Wat heeft Nokia gedaan om zich van andere Windows Phone toestellen te onderscheiden? Door zaken toe te voegen die Nokia al heeft. Zo is er Nokia Rijden, wat gebruik maakt van Nokia’s Navteq. Nokia Rijden beschikt onder andere over een prima 3D-view en voice navigatie. Mooi is dat je kaarten kunt downloaden. Als je dus in het buitenland bent zonder internetverbinding kun je nog steeds de navigatie gebruiken. Spotify is helaas nog niet beschikbaar voor Windows Phone. Wel is er Nokia Music, met een behoorlijke collectie van 12 miljoen nummers die je voor één euro per stuk DRM vrij kunt downloaden en playlisten die gratis en offline zijn te beluisteren.

Conclusie

Een mooi & degelijk toestel zonder verassingen. Fraai vormgegeven, diep zwart scherm, goed geluid en sterke camera. Interface geen verassing, helemaal Windows Phone 7. Leuke apps die ze erbij leveren, zoals Nokia Rijden en Nokia Muziek. Ook de prijs is wat je van zo’n toestel mag verwachten.

Belangrijkste uitdaging is dat Nokia al zijn branding- en marketingpower er tegen aan moet gooien. Windows Phone is nog weinig bekend bij de eindgebruikers en daar moet Nokia nu voor gaan zorgen.


Geplaatst in

DelenEr zijn 7 reacties op dit artikel

 • Wat een tenenkrommende tekst. Bijna onleesbaar zo slecht. Geen leestekens, fouten en rare formuleringen. Waarom schrijven zulke mensen toch artikelen?

  geplaatst op
 • @peter Kijk dan even naar het filmpje! Zit geen enkele spellingfout in :-)

  geplaatst op
 • Het is spellingSfout!

  geplaatst op
 • Had het niet zo verwacht, maar ben best onder de indruk van het toestel. Vooral de interface ziet er erg gelikt uit! Wel jammer dat het app aanbod nog niet zo groot is, maar goed dat kan je niemand kwalijk nemen,.zo lang is Windows Phone nog niet bezig. Leuke review!

  geplaatst op
 • De enige video reviews die ik kijk zijn die van Vincent. Ook deze weer erg mooi. Ennuh, niks mis met de tekst.

  geplaatst op
 • De tekst is inmiddels aangepast. Als er eerder na gekeken was, dan was mijn commentaar onnodig geweest. De video is inderdaad prima! Mooie telefoon ook die Lumia 800..

  geplaatst op
 • Vanmiddag de laatste lumia 800 bemachtigd; mooi solide, elegant en stevig toestel, maar hoe krijg ik mijn outlook express of outlook adressen bestand er op gezet? Iemand een goed idee? Oude sim is en toestel is weg!

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.