Facebook koopt Amsterdamse Sofa

10 juni 2011, 04:24

Facebook heeft de Amsterdamse startup Sofa overgenomen. Het in 2006 opgerichte software- en designbedrijf viel regelmatig in de prijzen met Mac applicaties en e-commerce producten, maar ook iconen en complete interfaces. Facebook director of design Kate Aronowitz:

“We were just blown away by the Sofa team’s work, from their Mac and web software to the interfaces and brand identities they created for clients. The more we got to know them, the more we realized that their passion for working in small teams and iterating to find solutions to hard problems matched our own culture. We can’t wait for them to join the team.”

Checkout en Enstore waren geen onderdeel van de acquisitie en zullen door joint venture partner Acclivity worden door ontwikkeld. Voor Kaleidoscope en Versions zoekt Sofa een ander huisje.

@madebysofa gefeliciteerd met deze fraaie overname. Mooie prestatie!

Erik van Roekel
Product Owner Chatbot bij ING

Marketingprofessional met ruime ervaring in diverse internetprojecten in de financiële dienstverlening. Passie voor social media en internet in het algemeen. Stond aan de wieg van het ING Webcare Team in 2009 en gaf er 1,5 jaar leiding aan. Was daarna één van de drivers van de social media strategie voor ING Nederland in 2012 resulterend in een nummer 1 notering in de Social Media Monitor van Social Embassy. Werkzaam geweest bij Corporate Communications van ING Groep en van daaruit betrokken bij social media op internationaal niveau. Momenteel Product owner chatbot bij ING. Blogt op persoonlijke titel bij Marketingfacts en van 2004-2014 ook op de achtergrond actief geweest voor Marketingfacts o.a. bij de techniek en de redactie.

Categorie
Tags

1 Reactie

    Erwin Meester

    Waar is hun Facebook pagina?


    10 juni 2011 om 04:58

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!