Social media en de communicatieprofessional

Social media en de communicatieprofessional

Weer eens linken naar Molblog: “Onderzoek: social-mediagebruik onder communicatieprofessionals”. De European Association of Communication Directors voerde in samenwerking met de University of St. Gallen een onderzoek uit onder 1838 communicatieprofessionals uit 30 Europese landen. Uit het onderzoek (hieronder op SlideShare) blijkt, dat 97.4% van de communicatieprofessionals tenminste heeft geprobeerd om social media binnen hun werk te gebruiken; de meest populaire social-mediainstrumenten zijn Facebook, YouTube en Twitter, luisteren en monitoren in social media-omgevingen vormt de hoofdactiviteit met 72 %.

Uit het onderzoek komt verder naar voren dat communicatieprofessionals druk ervaren om “iets” te doen met social media, vanuit zichzelf maar ook vanuit de organisatie. Zelfs oudere medewerkers, die relatief weinig gebruik maken van nieuwe platformen en applicaties in de thuisomgeving worden geacht social media op het werk te gebruiken, schrijft Suzanne de Bakker op Molblog.


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.