‘Review!’ nu gratis te downloaden

9 februari 2011, 09:31

Op basis van de scriptie van mijn broer Klaas schreven hij en ik in 2009 het boek ‘Review! Het succes van online mond-tot-mond reclame.’ We beschreven hierin hoe belangrijk online klantervaringen zijn in het beslissingsproces van oriënterende consumenten, en hoe organisaties hier het best mee om kunnen gaan. En met succes. Begin 2010 werd ons boek genomineerd voor Managementboek van het Jaar. Weer een jaar later kan ik melden dat ‘Review!’ nu gratis als e-book te downloaden is (pdf, 6 mb)!

In mei 2009 was het feest in ons pand aan de Herengracht, waar we onze online onderzoeken uitvoeren. Ook Marketingfacts was aanwezig bij de boekpresentatie. Hierbij nog een keer de video’s van onze speech tijdens de lancering en het interview dat Matthijs van den Broek met ons afnam over het boek. Veel lees- en kijkplezier.

Speech

Interview

Henk Kroezen heeft samen met zijn broer Klaas het bedrijf WUA! Web Performance opgericht. WUA! staat voluit voor Web Usability Advice. WUA! geeft bedrijven inzicht in hun prestaties op het internet. Wat WUA! doet is het volgende: voor ieder onderzoek worden groepen mensen uitgenodigd om zich online te oriënteren op een product met behulp van een case. Het onderzoek vindt plaats in een gecontroleerde testomgeving binnen de locatie op de Herengracht. WUA! volgt precies wat de deelnemers doen en stelt continu vragen tijdens het oriëntatieproces. Daarmee worden zaken inzichtelijk zoals: welke aanbieders worden in welke volgorde gevonden? Waar klikt men door en waar haakt men af? En waarom? Wie wordt gezien als de meest betrouwbare aanbieder? Wie wordt gezien als de aanbieder met de beste prijs/kwaliteit verhouding? Wie wordt gezien als het meest sympathiek? Of als de grootste aanbieder? Welke site is het meest aansprekend? Voor welke aanbieders heeft men een voorkeur om bij te kopen? En bij wie wordt uiteindelijk het meest gekocht / afgesloten? Wie is de grootste, de beste, oftewel de heerser op het web?

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!