MySpace officieel in de verkoop

MySpace officieel in de verkoop

In dit lijvige artikel heb ik ongeveer geprobeerd om de teloorgang van MySpace te schetsen. Ik had toen een aantal mogelijke opties verzonnen voor de toekomst van MySpace, waaronder langzaam dood laten bloeden en opdoeken om de concurrentie niet in de kaart te spelen (zo denken ze daar bij News Corp, dacht ik). Kennelijk stuurt MySpace tóch aan op een verkoop, dat is nu officieel. In een belsessie met analisten over de winstcijfers heeft COO Chase Carey gezegd dat nu de juiste tijd is om te verkopen en dat er dus gezocht gaat worden naar een nieuwe eigenaar. Het personeelsbestand is met de helft afgeslankt, het redesign en de nieuwe focus zijn wel de juiste weg volgens Carey maar het levert allemaal te weinig op.“The new MySpace has been very well received by the market and we have some very encouraging metrics. But the plan to allow MySpace to reach its full potential may be best achieved under a new owner.”


Geplaatst in

DelenEr zijn 3 reacties op dit artikel

 • Wat moet je nog van MySpace maken? Puur sociaal netwerken gaat niet, puur richten op muziek betekent waarschijnlijk een te kleine doelgroep. Misschien dat er iets totaal anders van gemaakt moet worden. Rondom grote evenementen wereldwijs bijvoorbeeld. Een sociaal netwerk dat gaat over wie waar is geweest. Daar zou ik nog in geloven, maar vereist wel een hoop werk. Ik ben benieuw!

  geplaatst op
 • Myspace is over zijn houdbaarheidsdatum heen.

  geplaatst op
 • *vrijdagochtend goedkoper opmerkingen modus aan*

  Zou TMG geen interesse hebben?

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.