ReclameReview: Oilily

ReclameReview: Oilily

Je zou kunnen denken dat het om een nieuwe campagne van SIRE gaat (een kind met een strijkijzer, een kind in een auto zonder gordel om, een kind dat uit het raam hangt), maar het gaat hier toch echt om de allereerste commercial voor Oilily. Uitgangspunt hierbij is dat kinderen Oilily willen en geen andere merken. Oftewel: ‘Als het aan de kat lag, kocht ze Whiskas’, maar dan anders.

Credits:
Concept: Gijs de Kogel
Account: Fieke van Woerkom
Productie: CAVIAR Amsterdam
Regisseur: Bram van Alphen
Producent: Karen Bruinsma, Jacques Vereecken
Styling: Anouk van Griensven
Editing: Condor
Motion Graphics: Steven van Hemmen (Condor)
Muziek: The Missing Synch
Online: Condor
Klant: Gijs de Kogel, Fieke van Woerkom

De doelstelling:
De nieuwe collectie kinderkleding van Oilily promoten.

De uitwerking:
Oilily heeft de dingen altijd op een eigenzinnige manier gedaan en daarmee een totaal eigen stijl ontwikkeld. Die eigen stijl wordt treffend verbeeld en voelbaar gemaakt in Oilily’s allereerste reclamefilm, die onlangs op YouTube werd gelanceerd. We zien kinderen die geen genoegen nemen met kleding van gewone merken. Gelukkig is de nieuwe zomercollectie van Oilily nu verkrijgbaar.

Het oordeel:
Je zou kunnen denken dat het om een nieuwe campagne van SIRE gaat (een kind met een strijkijzer, een kind in een auto zonder gordel om, een kind dat uit het raam hangt), maar het gaat hier toch echt om de allereerste commercial voor Oilily. Uitgangspunt hierbij is dat kinderen Oilily willen en geen andere merken. Oftewel: ‘Als het aan de kat lag, kocht ze Whiskas’, maar dan anders. De beelden zijn mooi en vooral de begeleidende muziek is heel sterk (‘Trouble ever since you came’ in combinatie met het kattenkwaad van de kinderen). Wat ik alleen mis is de reden waarom Oilily nu zo goed is dat al die kinderen alleen dat merk willen dragen. Op de site van Oilily lees ik er het volgende over:

Children’s wear by Oilily distinguishes itself through virtuosic color combinations, a mix of influences from different cultures, humorous details and a very high standard of quality. This surprising signature sprang from the choice to focus solely on the perception of children during the creative process.

Misschien worden die USP’s wel in een volgende commercial uitgelegd dan.


Geplaatst in

Delen

0
0


Er zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.