9 redenen voor een online businesscard

4 januari 2011, 06:48

Iets minder dan een jaar geleden werd er al geschreven over My name is E. Daarnaast publiceerde iPhoneclub afgelopen zomer een uitgebreid artikel over de iPhone app. Deze Nederlandse start-up lanceerde onlangs een vernieuwde versie. Via de applicatie voor iPhone, Android, Palm, Blackberry en Nokia is het mogelijk online visitekaartjes uit te wisselen.De digitale mogelijkheden omtrent businesscards zijn natuurlijk niets nieuws. Denk hierbij bijvoorbeeld aan cardreaders, tokens, QR codes en widgets. Innovatie gaat echter steeds verder…

‘My name is E’ heeft het complete systeem herzien met een duidelijk doel voor ogen:

“In order for us to succeed in this market, we need to offer a user experience that mimics the gesture of handing out a paper business card a close as possible.”

‘My name is E’ zet voor ons 9 voordelen op een rijtje om online visitekaartjes te gebruiken:

1. Online kaartjes kunnen gebruikt worden door iedereen die verbonden is met (mobiel) internet.

2. Nooit te weinig visitekaartjes en geen stapels kaartjes mee tijdens een event.

3. Erg gebruiksvriendelijk: zo eenvoudig als het versturen van een email.

4. Alle contacten zijn veilig opgeslagen in the cloud, nooit meer een verloren kaartje.

5. Social network profielen zijn weer te geven in het visitekaartje.

6. De mogelijkheid om notities en ratings te maken op het visitekaartje.

7. De geografische locatie van de uitwisseling wordt opgeslagen.

8. De contactgegevens kunnen direct worden opgeslagen (Vcard .vcf formaat).

9. Milieuvriendelijk

Fysiek én online?

Betekenen deze ontwikkelingen langzamerhand het einde van fysieke traditionele visitekaartjes? Mijns inziens verkeren we momenteel in een fase waarin traditionele kaartjes nog ruim overheersen. Tijdens events worden fysieke kaartjes nog veelvuldig uitgewisseld, deze kaartjes zijn dan wel steeds vaker voorzien van social media icons en QR codes. Ik verwacht dat in de komende jaren fysieke kaartjes niet vervangen gaan worden door online kaartjes. Mijn verwachting is dat deze online varianten de komende tijd meer gebruikt gaat worden in de zin van een aanvulling of als noodscenario. Het zou bovendien enorm saai zijn als iedereen ‘hetzelfde’ visitekaartje heeft, een goed visitekaartje start immers een gesprek. Met digitale visitekaartjes zijn de creatieve mogelijkheden begrensd ten opzichte van de gedrukte variant waar creativiteit vrij kan vloeien…

Gerben Lievers
Founder bij Ubari

Gerben Lievers (1986) is op zijn 16e levensjaar internet-ondernemer van het eerste uur. Als verandermanager kwam Gerben in 2010 aan het roer van het destijds in zwaar weer verkerend familiebedrijf en transformeerde het tot het snelst groeiende online marketing bureau van Nederland. Met zijn bedrijf, online marketing bureau Team Nijhuis, liet hij met zijn team van 42 experts in het afgelopen decennium honderden bedrijven succesvol groeien met digitale marketing. De filosofie is simpel: als klanten groeien, groeit het bureau zelf ook. Team Nijhuis won de afgelopen jaren diverse prominente awards als erkenning voor het vakmanschap, extreme groei en succesvol ondernemerschap (o.a. Deloitte Technology Fast50 4x, FD Gazellen 2x), Google Premier Partner Top 3% EMEA en volgens onafhankelijk onderzoek van Fonk magazine nummer 2 digital agency van Nederland. Gerben kent het digitale marketing landschap als geen ander en gelooft in het volledig delen van zijn kennis. Hij is veelgevraagd spreker en bekend van diverse media-optredens, interviews en vakpublicaties. Meer leads, omzet en naamsbekendheid? Ontdek de gratis Google Quickscan van Team Nijhuis.

Categorie
Tags

4 Reacties

  Remco de Vries

  Ik vroeg me inderdaad al af wat er met My Name is E was gebeurd. Heb dan nu ook maar mijn ‘oude’ beta account erbij gepakt en de boel ingesteld.

  Jammer: Met de gebruikersnaam en ww waarmee ik inlog op de site, krijg ik een foutmelding in de APP. En nee, geen typfouten.


  4 januari 2011 om 07:34
  Sander

  Een Androidapp lijkt me wel wat


  4 januari 2011 om 13:22
  Sona Darbor

  Sinds kort gestart met de mobiele versie van een online visitekaartje! http://www.mijninfo.mobi, om toch aan de vraag naar online visitekaartjes op de mobiel te kunnen voldoen. Mocht iemand geïnteresseerd zijn, neem dan contact met mij op.


  10 oktober 2012 om 12:59

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!