• Mobile
  wordt gesponsord door

9 redenen voor een online businesscard

9 redenen voor een online businesscard

Iets minder dan een jaar geleden werd er al geschreven over My name is E. Daarnaast publiceerde iPhoneclub afgelopen zomer een uitgebreid artikel over de iPhone app. Deze Nederlandse start-up lanceerde onlangs een vernieuwde versie. Via de applicatie voor iPhone, Android, Palm, Blackberry en Nokia is het mogelijk online visitekaartjes uit te wisselen.De digitale mogelijkheden omtrent businesscards zijn natuurlijk niets nieuws. Denk hierbij bijvoorbeeld aan cardreaders, tokens, QR codes en widgets. Innovatie gaat echter steeds verder…

‘My name is E’ heeft het complete systeem herzien met een duidelijk doel voor ogen:

“In order for us to succeed in this market, we need to offer a user experience that mimics the gesture of handing out a paper business card a close as possible.”

‘My name is E’ zet voor ons 9 voordelen op een rijtje om online visitekaartjes te gebruiken:

1. Online kaartjes kunnen gebruikt worden door iedereen die verbonden is met (mobiel) internet.
2. Nooit te weinig visitekaartjes en geen stapels kaartjes mee tijdens een event.
3. Erg gebruiksvriendelijk: zo eenvoudig als het versturen van een email.
4. Alle contacten zijn veilig opgeslagen in the cloud, nooit meer een verloren kaartje.
5. Social network profielen zijn weer te geven in het visitekaartje.
6. De mogelijkheid om notities en ratings te maken op het visitekaartje.
7. De geografische locatie van de uitwisseling wordt opgeslagen.
8. De contactgegevens kunnen direct worden opgeslagen (Vcard .vcf formaat).
9. Milieuvriendelijk

Fysiek én online?

Betekenen deze ontwikkelingen langzamerhand het einde van fysieke traditionele visitekaartjes? Mijns inziens verkeren we momenteel in een fase waarin traditionele kaartjes nog ruim overheersen. Tijdens events worden fysieke kaartjes nog veelvuldig uitgewisseld, deze kaartjes zijn dan wel steeds vaker voorzien van social media icons en QR codes. Ik verwacht dat in de komende jaren fysieke kaartjes niet vervangen gaan worden door online kaartjes. Mijn verwachting is dat deze online varianten de komende tijd meer gebruikt gaat worden in de zin van een aanvulling of als noodscenario. Het zou bovendien enorm saai zijn als iedereen ‘hetzelfde’ visitekaartje heeft, een goed visitekaartje start immers een gesprek. Met digitale visitekaartjes zijn de creatieve mogelijkheden begrensd ten opzichte van de gedrukte variant waar creativiteit vrij kan vloeien…


Geplaatst in

DelenEr zijn 4 reacties op dit artikel

 • Ik vroeg me inderdaad al af wat er met My Name is E was gebeurd. Heb dan nu ook maar mijn 'oude' beta account erbij gepakt en de boel ingesteld.

  Jammer: Met de gebruikersnaam en ww waarmee ik inlog op de site, krijg ik een foutmelding in de APP. En nee, geen typfouten.

  geplaatst op
 • My name is E heeft inderdaad een mooie update gehad. Ik stuitte pas ook op about.me waar je ook een soortgelijke profielpagina kunt maken zoals je die bij E ook krijgt. Deze dienst heeft alleen nog geen mobiele variant o.i.d. volgens mij. Hier wel wat leuke voorbeelden: http://about.me/directory/

  geplaatst op
 • Een Androidapp lijkt me wel wat

  geplaatst op
 • Sinds kort gestart met de mobiele versie van een online visitekaartje! http://www.mijninfo.mobi, om toch aan de vraag naar online visitekaartjes op de mobiel te kunnen voldoen. Mocht iemand geïnteresseerd zijn, neem dan contact met mij op.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.