De dansende browser: Light, As A Feather

De dansende browser: Light, As A Feather

Laten we het nieuwe jaar eens luchtig beginnen! Dit heb je nog niet vaak gezien: een video waarin de browser zelf een actieve rol vervult. Filmmaker Paul Kamuf sloeg aan het knutselen met JavaScript, PHP en XML en het resultaat mag er zijn. Hij noemde het filmpje ‘Light, As A Feather’. Terecht. Het enig vergelijkbare experiment dat ik ken, is gemaakt voor de track ‘We Used To Wait’ van de band Arcade Fire.

Dat project is echter meer een soort HTML5-demo, die alleen in Google Chrome werkt. Het is ook nog eens heel buggy. Toch uitproberen? Open dan deze link in Chrome. ‘Light, As A Feather’ werkt wel vlekkeloos, alleen niet in Safari. De video heeft een variabele aspect ratio en is dus ook niet te embedden. Klik daarom hier. Laat me daarna even weten of je het ook zo leuk vindt.


Geplaatst in

Delen

0
0


Er zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.