Laatste Multiscope Visiscan: Google op 1, Facebook debuteert op 10

Laatste Multiscope Visiscan: Google op 1, Facebook debuteert op 10

Voor het elfde achtereenvolgende (en tevens laatste) jaar heeft Multiscope haar ranglijst opgesteld van de best bezochte Nederlandse sites. De nummer 1 positie is net als de voorgaande 5 jaar voor Google.nl. In de top 5 vinden geen verschuivingen plaats ten opzichte van vorig jaar: naast Google completeren YouTube, Hyves, Live.com en Bol.com de top 5. Buienradar staat op nummer zes, de NL omgeving van Wikipedia op nummer 7 en de Telefoongids op nummer 8. Facebook debuteert op nummer tien, Anwb.nl is tevens nieuwkomer. Hieronder de volledige top 20:

Methode

“De dit jaar gepresenteerde ranglijst is wederom gebaseerd op 12 verschillende maandranglijsten voor ‘grouped sites1’. De methodiek is daarmee exact gelijk aan die van voorgaande jaren. Twee criteria zijn gebruikt om de volgorde van de .top 20 sites van 2010. te bepalen. Allereerst is gekeken hoe vaak een betreffende site in de maanden december 2009 t/m november 2010 in de uitgebreide top 100 ranglijst van Multiscope vertegenwoordigd was. Sites die 12 keer in de uitgebreide ranglijst voorkomen, staan per definitie hoger in de ranking dan sites die maar 11 keer in de uitgebreide ranglijst voorkomen. Daarna is gesorteerd op het gemiddeld aantal unieke bezoekers per maand om de verdere ranking te bepalen. De ranglijst die op deze manier tot stand komt, bevat alle sites die tot de vaste waarden in de Multiscope Visiscan top 100 gerekend kunnen worden, gesorteerd naar unieke bezoekers.”


Geplaatst in

DelenEr zijn 3 reacties op dit artikel

 • Jammer dat dit de laatste keer is dat Multiscope deze lijst publiceert. Waarschijnlijk zal volgend jaar Hyves verder zakken en misschien wel uit de top 20 verdwijnen. Zoals bekend wint FB steeds meer terrein. Wereldwijd benaderd FB qua bezoekersaantallen zelfs Google. Hopelijk dat een ander onderzoeksbureau een ranglijst samenstelt voor 2011...

  geplaatst op
 • @ Cas op wat baseer je dat Hyves uit de top 20 zal verdwijnen? Of bedoel je dat je verwacht dat Facebook verder zal stijgen. Volgens mij stijgt Hyves ook nog steeds en kun je makkelijk lid zijn van 2 of zelfs meer social networks.

  geplaatst op
 • Facebook is op dit moment dus groter dan MSN in Nederland.
  Dat is volgens mij een belangrijke mijlpaal.

  Ik denk dat ze voor december 2011 ook grote zijn dan Hyves, althans dat heb ik uitgerekend :)

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.