Google en Samsung presenteren Nexus S

8 december 2010, 04:16

Maandag hebben Google en Samsung de opvolger van de Nexus One gepresenteerd, de Nexus S. Het is de eerste telefoon die gebruik maakt van de nieuwste versie van Android, Android 2.3 (Gingerbread). Naast de nieuwste versie van Android heeft de telefoon nog een aantal andere vernieuwingen. Zo is er standaard een NFC chip ingebouwd, wat NFC betalen mogelijk maakt. Daarnaast heeft het toestel net als de iPhone en Samsung Galaxy Tab naast een gewone camera ook een tweede camera om mee te videobellen.

Android 2.3

Tegelijkertijd met de Nexus S werd Android 2.3 aangekondigd. Deze nieuwste versie van Android zou sneller en energiezuiniger moeten zijn. Daarnaast is het design van het besturingssysteem onder handen genomen. Andere vernieuwingen zijn het nieuwe toetsenbord met multi-touch ondersteuning en de mogelijkheid tot internetbellen (VoIP/SIP).

Concurrentie

Met de Nexus S voert Samsung samen met de Galaxy S concurrentie naar HTC’s Desire HD & Z op. Net als de Desire HD heeft de Nexus S een 1GHz processor, en een 4 inch scherm. Daarnaast kent het apparaat een groot intern geheugen, van maarliefst 16GB. De camera is net als die van de HTC Desire Z 5 megapixel. De camera van de Desire HD overklast met 8 megapixel. Daar waar HTC zelf meer en meer de software wil ontwikkelen, zoekt Samsung juist de samenwerking met Google.

Verkrijgbaarheid

Het toestel is eind december te verkrijgen in Amerika en Groot-Brittannië, via telecomprovider T-Mobile. Het toestel zal gewoon in brick-and-mortar winkels te verkrijgen zijn. Zijn voorganger, de Nexus One, werd aanvankelijk alleen rechtstreeks via internet aangeboden. Na tegenvallende resultaten werd de telefoon vervolgens ook in brick-and-mortar winkels aangeboden.

Danny Oosterveer
Data-gedreven digital marketeer bij Datasexual

Data-gedreven digital marketeer. Resident bij Amdax en Woonduurzaam. Daarnaast vertel ik vaak als spreker over data-gedreven marketing. Auteur van het boek Data-bedreven marketing. Eén van de twee Groene Nerds.

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!