Boekrecensie: Jezus wast witter dan wit

Boekrecensie: Jezus wast witter dan wit
,
@mijkepost

De Italiaanse auteur Bruno Ballardini heeft een lemma op Wikipedia waaruit we opmaken dat hij gespecialiseerd is in ‘schrijven’, maar dat hij ook een marketingcommunicatie- en reclamestrateeg is (BBDO, Saatchi, Y&R) en dat hij les geeft aan de universiteit La Sapienza in Rome. Hij heeft ook een weblog met als raadselachtige ondertitel Disconnected thoughts from a disconnected country. De redactie kreeg een voorpublicatie toegestuurd en daarmee zoekt Ballardini de connection, bijgestaan door de kleine Nederlandse uitgeverij Mouria. Met “Jezus wast witter dan wit” hebben we geen nieuw marketingmodel in handen. De auteur met wortels in de reclame wil ons een verhaal vertellen over de katholieke kerk en de bijbel en legt steeds een parallel met begrippen uit het vak.

Dat is als idee en in het begin leuk, interessant, vermakelijk en origineel, maar soms raken we de draad kwijt, want het boek leest uiteindelijk eerder als een filosofische verhandeling dan als how to-theorie. Het is niet altijd helder waar het de schrijver om gaat: de bijbel, het geloof of het vak. Interessante vondst: teksten uit de bijbel halen en daar marketingtheorieën mee illustreren. Door het hele boek blijft de auteur steeds stukjes kerk, bijbel en religie verweven met het vak, zo tegen kersttijd een interessante gedachterichting.  (MP)

Jezus wast witter dan wit
Hoe de Katholieke Kerk de marketing heeft uitgevonden

Bruno Ballardini
Mouria 2010
208 pagina‘s
ISBN 9789045841861


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.