Google opent boekwinkel voor eBooks

Google opent boekwinkel voor eBooks

Google heeft gisteren Google eBooks gelanceerd; een online boekenwinkel voor digitale boeken. Daarmee gaat Google de strijd aan met Amazon.com en Apple. De winkel wordt ontsloten via alle gebruikelijke apparaten en formaten: iPhone, Android, iPad, op het web en in ePub. Met deze zet wordt Google in een klap de aanbieder met de grootste inventaris aan boeken, schrijft eReaders.nl. Tom Turvey, director strategic partnerships bij Google zegt tegen de online WSJ:

“Publishers want more competition in the marketplace, and we already have a big investment. We’re trying to extend the value of content that exists in the world by enabling people to find it and buy it.”

De prijzen van ebooks zullen volgens Google ‘concurrerend’ zijn, schrijft eReaders.nl. Boekenuitgevers zouden zelf mogen bepalen welke prijzen ze gaan vragen, maar Google is niet te beroerd om ze met de prijsstelling een handje te helpen. Google biedt ook de mogelijkheid aan boekwinkels om de dienst op de website te integreren waarmee ze in de opbrengst meedelen.

De dienst is vooralsnog alleen toegankelijk voor de USA markt, begin 2011 kan de dienst in Europa verwacht worden. Google was al veel eerder van plan een eBook winkel te lanceren (de dienst heette eerst Google Editions) maar moest lang uitstellen wegens juridische moeilijkheden.


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.