ReclameReview: Seat

ReclameReview: Seat
, Hardcopy
@davidbrinks

Er zijn commercials waar ik naar blijf kijken. Niet omdat ik ze zo goed vind, maar omdat ik me afvraag wat de bedenkers ervan eigenlijk proberen te zeggen. Neem nou deze commercial voor de Seat Ibiza ST. De auto ziet er prima uit en de prijs is scherp. Maar wat blijft er hangen nadat je deze uiting gezien hebt? Juist, dat het een auto is voor schuinsmarcheerders.

Credits:
Bureau: Taxi Europe

De doelstelling:
Introduceren van de Seat Ibiza ST.

Het oordeel:
Er zijn commercials waar ik naar blijf kijken. Niet omdat ik ze zo goed vind, maar omdat ik me afvraag wat de bedenkers ervan eigenlijk proberen te zeggen. Neem nou deze commercial voor de Seat Ibiza ST. De auto ziet er prima uit en de prijs is scherp. Maar wat blijft er hangen nadat je deze uiting gezien hebt? Juist, dat het een auto is voor schuinsmarcheerders. Nu weet ik niet of ze bedoelen dat je aantrekkelijker wordt voor vrouwen als je deze Seat koopt en dat je daardoor een minnares krijgt of dat deze strak vormgegeven auto vooral wordt gekocht door mannen die al een minnares hebben en dus ook graag naar strakke lijnen van vrouwen kijken. Wat het ook is, het heeft iets met vreemdgaan te maken. Maar of dat nu de boodschap is die je wilt overbrengen als automerk? Blijkbaar durft Seat het wel aan.


Geplaatst in

DelenEr zijn 3 reacties op dit artikel

 • De schuinsmarcheerder in deze reclame heeft trouwens een Ibiza ST met een niet bestaand kenteken.

  Voor meer informatie zie op mijn blog over NL-kentekengebruik in nederlandse reclamecampagnes.

  Nog bedankt voor deze tip van deze commercial!

  geplaatst op
 • Wat ik me dan afvraag is waarom ze voor zo'n verschrikkelijke kleur auto kiezen voor in die reclame? Of ligt dat aan mij....?

  geplaatst op
 • @Serge: Mijn gok is dat ze voor die rode kleur hebben gekozen om de passie van de verhouding weer te geven. :) En natuurlijk gebruikt Seat zelf ook rood in hun logo. Misschien heeft dat er ook mee te maken.

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.