Kondigt Facebook maandag zijn Gmail killer aan?

12 november 2010, 10:15

Facebook-oprichter en CEO Mark Zuckerberg liet na de updates aan Places al weten dat er dit jaar nog een ‘big thing’ zat aan te komen. Misschien wel aanstaande maandag, want Facebook heeft de pers uitgenodigd voor een special event, maar laat nog in het midden waarover. Het beeld dat ze in de uitnodiging gebruiken? Facebook messages. In februari schreven we over geruchten dat Facebook aan een eigen webmail werkte incl. POP/IMAP service. De zogenaamde ‘Vanity URL’ wordt hierbij leidend voor je e-mailadres. Oftewel, vanityurl@facebook.com, je Facebook mail wordt daarmee ook buiten het sociale netwerk bruikbaar. Het project zou intern bekend staan als Project Titan, alhoewel ‘Gmail killer’ natuurlijk een nog hogere doorklik op Twitter heeft.

Opvallende ontwikkeling van de afgelopen weken, die ik er plots niet meer los van kan zien: Google blokkeerde vorige week de contactenimport voor Facebook, die dit gebruikte als vriendenzoeker. Google noemde Facebook’s data beleid hypocriet, omdat Facebook, gebruikers en andere services, zelf geen toegang tot dergelijke data geeft.

Zou Google, naast zijn redelijke data-portability argumenten, al meer weten en vooral de overstap naar Facebook mail nu al willen bemoeilijken? Interessante tijden, maandag waarschijnlijk (veel) meer.

Mangrove
Internetbureau bij mangrove.com

Artikelen geschreven door internetbureau Mangrove (nu: We Are You). Verantwoordelijk voor de realisatie van de huidige Marketingfacts website (2012).

Categorie
Tags

5 Reacties

  rubenbos

  @eijkb bedankt voor je reactie, in mijn post (ook de vorige) link ik ook naar Techcrunch. Ik vind het alsnog aanvullend om dit op Marketingfacts te plaatsen, ik hou nieuws omtrent Google en Facebook altijd nauw in de gaten, Techcrunch is daar vaak de eerste in. Wij hebben helaas geen uitnodiging gehad voor het special event as maandag 😉

  De Google blokkade zie ik overigens nu pas in het TC stuk staan, misschien is dat later toegevoegd, maar zo goed had ik m niet bestudeerd. Ik heb het bericht zoals altijd vanaf scratch geschreven met mijn eigen mening.


  12 november 2010 om 12:13
  Remi

  De echte uitdaging is helemaal niet het maken van een Gmail killer. Een Hotmail killer is veel interessanter. Want ondanks dat Gmail al jaren veel beter is van Hotmail. Stappen de meeste gebruikers nog steeds niet over. Ik kan nu zo snel de cijfers niet vinden, maar Gmail staat qua aantallen gebruikers nog steeds in de schaduw van Hotmail.


  12 november 2010 om 12:56
  @eijkb

  Zelfs yahoo staat nog boven gmail vwb gebruik als mailadres. Echter is gmail wel het sterkst groeiende (bron: De macht van google”)


  12 november 2010 om 14:35
  eli van oostende

  leuk!;-)


  15 november 2010 om 16:38

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!