Marktplaats en Microsoft organiseren ontwerpwedstrijd voor nieuwe zoekfunctie

Marktplaats en Microsoft organiseren ontwerpwedstrijd voor nieuwe zoekfunctie

Marktplaats en Microsoft organiseren gezamenlijk een wedstrijd waarbij internetbureaus wordt gevraagd een nieuwe, innovatieve zoek- en vindfunctie voor Marktplaats te ontwerpen, op basis van HTML5. Het doel van deze wedstrijd is om te onderzoeken hoe de specifieke functionaliteit van HTML5 kan bijdragen aan een betere functie voor het zoeken en het presenteren van de resultaten van een zoekopdracht, zodat de Marktplaatsgebruiker op een andere manier het product of de dienst kan vinden. Marktplaats en Microsoft zijn geïnteresseerd in hoe ontwikkelaars en gebruikers hiermee omgaan. De winnaar krijgt een bedrag van € 20.000 om het idee vervolgens te realiseren.

Geïnteresseerde bureaus kunnen zich voor deelname inschrijven op innovatiewedstrijd.marktplaats.nl. Op deze site kunnen zij ook terecht voor gedetailleerde informatie en een volledig overzicht van voorwaarden over de wedstrijd. De deelnemer moet zelf het gepresenteerde idee kunnen realiseren. De winnaar krijgt dus 20k voor de realisatie en is direct verantwoordelijk voor de volledige oplevering van het volledig uitgewerkte idee. De oplossing zal via een aparte site beschikbaar worden gemaakt, maar wordt wel gekoppeld aan de Marktplaatsdatabase om gebruikers direct toegang te geven tot de actuele advertenties.

Leendert Bottelberghs, Hoofd Innovatie & Mobiel bij Marktplaats:

“Achter de schermen zijn we bij Marktplaats voortdurend bezig met het verbeteren van onze dienstverlening voor de gebruikers. De komende jaren zullen we doorgaan met innovatie van onze site, en zal dit geleidelijk ook steeds meer zichtbaar worden voor onze bezoekers. Met deze wedstrijd willen we internetbureaus met een innovatieve blik mee laten denken over hoe Marktplaats er in de toekomst uit kan gaan zien, op een simpele, effectieve en vernieuwende manier.”

Bram Veenhof, Web Platform Architect van Microsoft:

“Microsoft heeft met de ontwikkeling van Internet Explorer 9 sterk geïnvesteerd in compatibility met HTML5.Met deze wedstrijd willen we samen met Marktplaats op zoek naar welke ervaringen mogelijk zijn met HTML5 voor grote sites.”


Geplaatst in

Delen

0
0


Er zijn 1 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.