A Life on Facebook

A Life on Facebook

In onderstaand filmpje wordt het leven van Alex Droner gevolgd. Zijn feestjes, zijn (verbroken) relaties, zijn huwelijk, zijn kinderen en uiteindelijk zijn dood. En dit alles op de muziek van Paint It Black van de Rolling Stones. Het filmpje maakt voor mij eens te meer duidelijk hoe sociale netwerken in ons dagelijkse leven zijn doorgedrongen. Niet meer weg te denken. En dat in een zeer korte tijd. Het interessante aan het filmpje is ook hoe er door het leven van iemand heen gebladerd kan worden. Een echte must-see:

Zelf gebruik ik Twitter en Facebook om even kort naar te kijken wat er in mijn netwerk gebeurt. Om snel even iets te posten. Om te delen. Ik blader af en toe wat terug in mijn tijdlijn. Maar dat is het dan. Nooit scroll ik terug tot naar de tijd waarin mijn account ontstaan is. Terwijl ik wel regelmatig door mijn foto’s blader op mijn smartphone. Om toch even terug te blikken.

Zouden dit soort filmpjes een voorbode zijn van een mogelijke toekomst? Ontstaan er straks bedrijven die zich specialiseren in het samenvatten van je digitale leven? Bedrijven die al je lidmaatschappen op sociale netwerken afstropen, momenten in je leven combineren met allerlei data (zie bijvoorbeeld de BodyBlogger), teneinde een digitaal levensdocument te maken? Je LifeStream en je Quantified Self samengevat in een filmpje van vier minuten? Leuk voor je kinderen!

Misschien draaf ik door. Het filmpje is overigens gemaakt door Maxime Luère, de lead CG artiest van Akama Studio. Ook via TNW op o.a. Mashable besproken.


DelenEr zijn 1 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.