ReclameReview: Waterland Vijfje

ReclameReview: Waterland Vijfje
, Hardcopy
@davidbrinks

De nieuwe herdenkingsmunt heeft als thema Nederland Waterland en de bijbehorende campagne is ontwikkeld door L’eau… Geniaal! Maar even zonder gekheid: deze commercial communiceert precies wat hij moet communiceren. Nederlanders groeien op met water. We leven tussen dijken, springen over sloten, wonen in grachten en duiken op de vreemdste momenten massaal in zee. Water zit ons in het bloed. Het Waterland Vijfje symboliseert onze bijzondere verbondenheid met water.

Credits:
Bureau: L’eau
Productie: MacGyver

De doelstelling:
Introduceren van een nieuwe Nederlandse herdenkingsmunt: het Waterland Vijfje.

De uitwerking:
Nederlanders groeien op met water. We leven tussen dijken, springen over sloten, wonen in grachten en duiken op de vreemdste momenten massaal in zee. Water zit ons in het bloed. Het Waterland Vijfje symboliseert onze bijzondere verbondenheid met water.

Het oordeel:
De nieuwe herdenkingsmunt heeft als thema Nederland Waterland en de bijbehorende campagne is ontwikkeld door L’eau… Geniaal! Maar even zonder gekheid: deze commercial communiceert precies wat hij moet communiceren. In order of appearance: Nederland is een land dat zeer nauw verbonden is met water, er is nu een herdenkingsmunt met water als thema; het zogenaamde Waterland Vijfje, deze munt is te bemachtigen via het postkantoor of www.herdenkingsmunt.nl. Veel moeilijker hoef je het ook echt niet te maken om duidelijk een boodschap over te brengen. Het is zeker niet de spannendste commercial aller tijden, maar hij doet wat hij moet doen.


Geplaatst in

DelenEr zijn 2 reacties op dit artikel

  • Eens met de eenvoud en kracht van de commercial. Call 2 action zit er ook in maar ik mis toch duidelijk het - What's In It For Me? (WII FM)

    geplaatst op
  • @ W. Hylarides: Dat mis ik sowieso bij alle herdenkingsmunten. Ik heb er niets mee, dus ik zal ze ook niet gaan sparen. Maar mensen die wel uit zichzelf enthousiast worden van herdenkingsmunten weten dankzij deze commercial dat er weer een nieuwe is. Die mensen zijn de doelgroep, neem ik aan.

    geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.