• Mobile
  wordt gesponsord door

Eerste Windows Phone 7 ervaringen: Pretty good

Eerste Windows Phone 7 ervaringen: Pretty good

Ik háát Windows mobile al jaren.  Een afgrijselijk systeem van user prevention enjoyment. Helemaal gemaakt voor een muis en niet voor mensen van vleesch en bloed. Zelf vond ik Blackberry 10x beter en later natuurlijk iPhone (ja ja: ik vind de iPhone user interface prachtig). Vrijdag kreeg ik de kans om te spelen met het LG Windows Phone 7 (niet voor tablets!) en ik ging er zeer skeptisch in. Toch bleek het erg mooi. Windows Phone 7 is elegant, snel, mooi vormgegeven, goed geïntegreerd met Facebook (nog niet met Twitter) en het lijkt me een prima basis voor Microsoft om de competitie weer in te gaan. Nog geen knippen en plakken mogelijk in deze versie, dat komt in januari. Net als de NL app store (2011), Silverlight/flash (??) maar overall: het is een enorme stap. Never count Microsoft out. In onderstaand video interview ik engineer Guido Hoogvorst van LG met een handson demo. Verder nog 9 filmpjes waaronder een vergelijking tussen iphone en phone7

We horen van Hoogvorst wat er allemaal wél en wat er allemaal níet in Windows LG Phone 7 zit. Merk op hoe operators en fabrikanten allemaal een eigen store hebben met de daarbij behorende apps. Verder nog 10 andere filmpjes met verschillende hardware (Dell) en verschillen met de iPhone. Alle Windows 7 telefoons hebben trouwens een minimum processor van 1 ghz en 8gbyte geheugen. Zie over Windows Phone 7 ook dit interview met @markmoons: ‘Het komt goed met Windows op mobiel’.


Geplaatst in

DelenEr zijn 3 reacties op dit artikel

 • Zijn jullie ook benieuwd wie er en wanneer op de markt komt met de Windows 7 smartphone? Het kan niet lang meer duren. Uit de HTC hoek hoor ik de geruchten al, zij werken aan zowel de Mozart en de Gratie (green) . Het vreemde, althans zo kijk ik er tegenaan, is dat HTC twee paden lijkt te bewandelen. De HTC Mozart krijgt een Windows 7 OS en bij de HTC Gratia gaan ze voorde bekende weg Android 2.2 Froyo OS.

  Het gaat ons verassen of Windows inderdaad een poot tussen de deur gaat krijgen in telecom land. Het is namelijk een tijdje stil geweest uit de Microsoft mobile hoek. Gezond en goed is het wel als er weer een grote speler zich gaat melden aan het front.

  De informatie heb ik gevonden via HTC Mozart. Zij melden ook dat het deze of volgende week zou moeten gaan gebeuren zijn.

  Ik kijk uit naar het moment daar.

  geplaatst op
 • Inmiddels is het wel erg rustig aan het Windows 7 front en vliegen de nieuwe Android smartphones lins en rechts langs. Gisteren las ik over de nieuwe HTC Gratia met eveneens Android 2.2 in de gelederen. Persoonlijk heb ik wel genoeg Windows als ik mijn desktop of laptop open en hoef ik dat ook niet nogeens op mijn telefoon terug te zien. Maw ik hoop niet op een monopoie posities voor Windows want daar worden we niet beter van met zijn allen. Het begon al met de minimale processor groottebenodigd voor Windows 7... waar kennen we dat van, Vista? XP? En om nu alleen voor het handige knippen en plakken de overstap naar Windows 7 te wagen, mij niet gezien. Ik lees graag jullie mening en ervaringen.
  Meinie

  geplaatst op
 • Ben het eens met de stelling dat je nooit Microsoft moet vergeten of denken dat ze uit het veld zijn geslagen. Uiteindelijk beschikken ze over de beste en meest ingenieuze retailkanelen wat een groot voordeel moet zijn, wellicht wel groter dan de enorme naamsbekendheid. Want naamsbekendheid wil tenslotte niet beteken dat de mensen je ook daadwerkelijk hoog waarderen. Microsoft is genoeg negatief in het nieuws geweest de laatste jaren. En misschien kunnen ze voorzichtig hun schreden zetten in mobile land en weer een stukje marktaandeel pakken. We zullen het zien.
  Jacco

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.