Adobe kondigt HTML5 tool aan

Adobe kondigt HTML5 tool aan
, mangrove.com
@mangrove

“New open standards created in the mobile era, such as HTML5, will win on mobile devices (and PCs too). Perhaps Adobe should focus more on creating great HTML5 tools for the future, and less on criticizing Apple for leaving the past behind.” schreef Steve Jobs eerder dit jaar in zijn veelbesproken ‘Thoughts on Flash’. Of Adobe dat advies nodig had, betwijfel ik. Adobe is ook niet gek, de gisteren aangekondigde HTML5/CSS3/SVG pack voor Illustrator lijkt in ieder geval een eerste stap in de richting die zowel Steve Jobs als veel ontwikkelaars voor ogen hebben. Met de HTML5 pack kunnen gebruikers o.a. Illustratorbestanden aan de export van de SVG attributen (zoals vulkleur, lijndikte, transparantie etc.) als variabelen meegeven. Zodat deze met code aanpasbaar worden. Een mooi overzicht van de belangrijkste toevoegingen staat in deze blogpost van RWIllustrator. De demo van Adobe’s Greg Rewis is ook erg verhelderend:

Overigens ziet het er in dit soort demo’s altijd leuker en makkelijker uit dan de werkelijkheid, maar is desondanks het bekijken waard:

In de demo lijkt het eindresultaat echter wel een groot SVG circus te worden. SVG is goed bruikbaar voor echte graphics, maar zonde om te gebruiken voor backgrounds, gradients en borders. Dat kan ook met CSS3. Zelf ben ik vooral benieuwd of Adobe ook met een Flash-achtige ontwikkelomgeving zal komen, waarmee op vergelijkbare wijze animaties en interactie met technieken als HTML5, CSS3 en Javascript gecreëerd kunnen worden.


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.