• Mobile
  wordt gesponsord door

Wat zijn leuke iPad Apps voor kinderen?

Wat zijn leuke iPad Apps voor kinderen?

Deze week kreeg ik een persbericht van oud-collega Wanja Allessie-Kooij over de Woezel en Pip App voor de iPad. Woezel en Pip zijn twee hondjes die destijds zijn bedacht en gecreëerd door Guusje Nederhorst. De avonturen die de hondjes meemaken staan dicht bij de belevingswereld van kinderen. Het doel is om met de avonturen van Woezel en Pip kinderen over de hele wereld in de leeftijd van 0 tot 6 jaar te inspireren en te laten genieten. Guusje haar wens was om kinderen die een moeilijke, verdrietige kindertijd doormaken weer te laten lachen. Guusje heeft haar droom zelf niet meer kunnen waarmaken. Ter nagedachtenis aan zijn vrouw heeft Dinand Woesthoff de Guusje Nederhorst Foundation opgericht. De Woezel en Pip App is vanaf deze week verkrijgbaar in de App Store en via iTunes voor €3,99. Naast 5 leuke en leerzame spelletjes voor kinderen vanaf 2 jaar (puzzels, kleurplaten, memory, doolhof en wie is wie spel), steun je met de aankoop ook de Guusje Nederhorst Foundation.

Naast het feit dat je met de aankoop van deze App een goed doel steunt, raakte ik enthousiast over de leuke en interactieve manier waarop peuters en kleuters nu spelenderwijs kunnen leren via de iPad. Al eerder zagen we dat peuters heel intuïtief omgaan met de userinterface van de iPad). Op dat moment was het aanbod van iPad Apps voor kinderen nog beperkt en ik vroeg me af welke Apps er op dit moment beschikbaar zijn. Een eerste inventarisatie.

Interactieve prentenboeken voor de iPad

Kort na de introductie van de iPad volgde al snel het zeer fraaie ‘Alice for the iPad’. Deze App geeft je het verhaal van Alice in Wonderland op een zeer interactieve wijze. Het zit vol met elementen die je kan verschuiven of rondslingeren. Het verhaal is beschikbaar voor 6,99 euro als volledige versie of als gratis ‘lite’ versie. Daarna ging het hard met de kinderboeken voor de iPad. Helaas zijn veel van deze Apps ofwel Engelstalig ofwel niet veel anders dan een digitale vertaling van de oorsponkelijke titel. Een van de eerste Nederlandstalige prentenboek voor de iPad die de moeite waard was om aan te schaffen was ‘De Verjaardag’, het prentenboek van Sylvia van Ommen. Erg leuk om te volgen in dit kader is de weblog van books2download.nl. Op dit weblog laten de makers van ‘Timo for iPad’ (de digitale vertaling van ‘Timo en het toverboek’ van Rian Visser en Klaas Verplancke) zien hoe je een prentenboek maakt voor de iPad. Voor zover ik weet is ‘Timo for iPad’ nog niet beschikbaar in de App Store (of wel?).

Educatieve Apps voor de iPad

Waar ik veel van verwacht zijn de educatieve Apps voor de iPad. Een van de eerste Nederlandstalige educatieve App voor de iPad was de Letterlegger maan roos vis van Zwijsen Ouders. Kinderen die al interesse tonen voor letters en woorden kunnen spelenderwijs woorden letters leggen. De App kan gratis gedownload worden via iTunes. Inmiddels zijn er tal van Apps voor het leren lezen en rekenen. Altijd leuk zijn de digitale tekenblokken zoals Kids Paint Plus en Tekenblok voor de iPad of Geheugenspelletjes zoals Memory Kids

Zoals gezegd is bovenstaand overzicht verre van compleet en slechts bedoeld als eerste inventarisatie. Zeker op gebied van amusement zijn er tal van Apps te verkrijgen voor kinderen. Voel je vrij om suggesties voor leuke Apps in de reacties achter te laten. Ben benieuwd!


DelenEr zijn 81 reacties op dit artikel

 • Onze oudste zoon (4 jaar) vindt de Toy Story 3 app erg leuk. Verder doet hij graag Fruit Ninja, Plants vs Zombies en Angry Birds.

  geplaatst op
 • Wat mij opvalt is dat de prijzen van hele simpele apps die leuk zijn voor kinderen van rond een jaar allemaal best fors aan de prijs zijn. Zeker als je ziet dat ze vaak toch erg simpel in elkaar zitten. Uiteindelijk blijft Pingu kijken via YouTube op de iPad dus het leukst :)

  geplaatst op
 • Mijn dochter (4) is vooral erg enthousiast over Labyrinth 2 HD (balletje laten rollen, soort flipperkast, erg mooi gemaakt). Educatiever en ook een succes: Letterlegger ( letters op volgorde leggen van woord dat in beeld gebracht is, uit Maan Roos Vis serie, en gemaakt door http://www.hetwoestewoud.nl )

  Verder dan nogr Uzu (als je het scherm aanraakt mooie bewegende strepen) en Bubbles (tja: namaak bubbeltjes plastic dat je kan laten knappen, die vond ik zelf wel heel erg simpel, maar zij vindt het prachtig)

  geplaatst op
 • Het klopt dat 'Timo en het toverboek' nog niet in de App Store te verkrijgen is. We maken deze prentenboek-app zo enorm interactief, dat er veel tijd is gaan zitten om geheugenproblemen van de iPad op te lossen. Het ligt in de planning om de lite versie in ieder geval gereed te hebben op 4 september aanstaande. Dan is er 's middags in de OBA te Amsterdam de 'Middag van het kinderboek', met het veelzeggende thema 'De onafwendbare ondergang van het o zo vertrouwde boek door de komst van het allesverwoestende e-book?' Meer daarover op de de site van de VVL.

  geplaatst op
 • Kijk eens naar deze nieuwe prentenboekenreeks voor de iPad: http://www.piccolopicturebooks.nl. Prentenboek met voorleesfunctie. Vooral de geluidseffecten vallen erg in de smaak. Ook een 'leren lezen' functie met waardoor kinderen verband kunnen leggen tussen de gesproken en geschreven woorden.

  geplaatst op
 • Mijn dochter is 2 jaar en vindt Mijn Eerste Woordjes, Tekenblok en Madera & Figaro Save The Day HD helemaal gaaf.

  geplaatst op
 • Een ander nederlandstalig boek dat net uit is voor de iPad (voor de iPhone is het al een maandje beschikbaar), is van de bekende serie van prinses Arabella. Voor de iPad/iPhone is er een compleet nieuw boek geschreven, met animaties en voorleesmogelijkheid (via iTunes).

  geplaatst op
 • Dank voor de aanvullende suggesties!

  Via Twitter inmiddels ook een aantal suggesties binnen gekregen:

  @denniswiemer : @marketingfacts Heb je Elmo's Monstermaker al geprobeerd, mijn dochter van 2 is er helemaal wild van
  @Maartenjc : @marketingfacts where`s wally is ook een aanrader :)
  @erwblo : @marketingfacts Plants vs Zombies

  geplaatst op
 • De Bobo app is ook erg leuk. Zijn 5 verschillende leerzame spelletjes zoals tellen, eat hoort er niet bij enz.

  Ondanks dat we hier Woezel en Pip fan zijn valt app een beetje tegen. Molletje looopt vast in doolhof en er is maar 1 doolhof. Ach, het is voor een goed doel.

  geplaatst op
 • Ik zit al een tijdje te twijfelen over de aankoop van een iPad. Dit soort berichten, plus de reacties erop, zullen helpen mij over de streep te trekken.

  geplaatst op
 • Op Twitter volgde naar aanleiding van dit bericht een discussie over de (hoge) kosten van iPad Apps voor kinderen. Zo betaal je voor Plants vs Zombies op dit moment 7,99 euro. De een vindt het veel, de ander juist niet (zeker als je het vergelijkt met kosten voor games voor XBox, Playstation, etc). Zelf vind ik een paar euro voor een iPad App ook niet te duur; mits het ook maar apps zijn die de moeite waard zijn!

  geplaatst op
 • Als molletjes vastlopen (Woezel & Pip) dan zijn de kosten soms wel erg hoog. Kijk je naar Madera & Figaro Save the day HD, die kost maar 79 cent en ik heb er al weken plezier van samen met m'n dochter.

  geplaatst op
 • En bedankt allemaal, weer een paar euro lichter :-))

  De input van onze kids (7 en 2*4) met meteen de links naar de Appstore:
  Angry Birds HD
  De gratis klassieker Four in a Row
  Piano spelen met Virtuoso Piano 2 Free HD
  Break Free HD & Brick Breaker
  Kleuren met Kids Paint +
  De lemmingsvariant Chicks weliswaar niet specifiek voor iPad maar dochter is er gek op en draait op iPad prima.

  iPad-toppers bij de kids: Harbor Master, Flight CTRL HD en Air Hockey.

  Tip: Hou sites als iPad-planet in de gaten, daar komen regelmatig tijdelijk gratis apps langs voor de iPad.

  Mis nog wel goede en leuke educatieve iPad apps in de Nederlandse taal.

  geplaatst op
 • @Erik: dank voor de aanvullende tips; ook hier weer een paar euro lichter ;-)

  @Mark: hier loopt molletje gewoon door; ben het overigens wel eens dat het mollenspel wat soepeler had gemogen, soms lijkt het alsof molletje niet verder wil!

  @Miran: Bobo is toch voor de iPhone? Heb in ieder geval nog geen iPad App kunnen vinden!?

  geplaatst op
 • Naast de reeds genoemde Tekenblok, Virtuoso en Labyrinth 2 HD doen Fruit Memory, Little Things, 10 Pin Lite en Pinball HD het hier goed bij het kroost (en bij mij ;-)).

  geplaatst op
 • Of de prijs voor een kinder-app te hoog zou zijn, Marco? Dat is een opmerkelijke discussie. Voor een 1.0 prentenboek voor kinderen ben je gemiddeld € 12,50 kwijt in een boekwinkel. Voor de digitale versie ervan, véél minder. Terecht. Als je er slechts een digitale versie van maakt zijn je extra productiekosten relatief laag (veel andere kosten gaan ook in een digitale versie trouwens gewoon door).
  Als je echter een geheel nieuw product maakt van een prentenboek, met veel bewegende animaties, geluidseffecten en interactieve mogelijkheden, heb je juist forse extra productiekosten. En dan moet je het als nieuw product ook weer marketen. Zo'n product zou eigenlijk nog meer mogen kosten dan die 1.0 € 12,50. Maar dat accepteert de markt waarschijnlijk niet. Een mooie kinder-app als Alice for iPad kost € 6,99 Dat is eigenlijk heel weinig.
  Ik denk dat het probleem deels ligt in het feit dat de ene app niet meer is dan een soort ebook (waarmee ik overigens geen probleem heb), terwijl de andere een heel rijk nieuw product is. Ik raad mensen dus erg aan om te kijken naar de lite-versies die gratis beschikbaar zijn.

  geplaatst op
 • Bedankt voor de nuttige feedback. Binnenkort zullen we met een update komen waarbij het molletje soepeler door het doolhof beweegt en ook zullen er meerdere doolhoven worden toegevoegd voor het speelplezier. Voor de update zijn we ook aan het kijken naar een uitbreiding van het onderdeel leren (nu alleen wie is wie). Graag horen we meer aandachtspunten en tips om de App aantrekkelijker en leuker te maken. Voor de volgende App van Woezel en Pip is het plan meer de focus leggen op educatieve spelelementen, zoals tellen, woordjes leren/alfabet leren, ruimtelijk inzicht of oefenen met kleuren. Suggesties zijn meer dan welkom.

  Wat betreft andere leuke iPad Apps. Onze dochter (3) kan zich uren vermaken met Talking Tom en Learning Pack, maar ook Dora (alhoewel wat beperkt in keuze) wordt ook regelmatig gespeeld. Op de iPhone is Bobo bij ons thuis inderdaad ook populair, maar is inderdaad (nog) niet op de iPad. Onze jongste van 1 heeft nog geen specifieke voorkeur, hij vindt 'wie is wie' wel leuk omdat er iets gebeurt als je erop slaat en moet hard lachen om de geluidjes (maar waarschijnlijk is hij een beetje bevooroordeeld!).

  geplaatst op
 • Bobo is inderdaad eigenlijk voor de iPhone, maar is ook prima te spelen op de iPad. Beeld blijft scherp als je 'm vergroot op de iPad.

  En verder heeft deze post me weer de nodige euro's gekost. Veel leuke kinderapps langs zien komen, waarvan ik er dus ook een paar heb gedownload.

  Wanja, leuk dat hier reageert. Mijn meisje en ik kijken uit naar de update, hoewel ze zich er nu ook nog goed mee vermaakt.

  geplaatst op
 • als er iets van Bumbaa is dan wil ik het nu weten, heb ik een iets rustiger weekend ;-) Maar vertrouwen jullie je peuters met een Ipad? Hoe houden ze die vast en laten ze die niet vallen of gaan ermee gooien?

  geplaatst op
 • @Paulo

  Mijn meisje is 4 en die zit dus zo op de bank

  Werkt prima!

  geplaatst op
 • ik ben om!

  geplaatst op
 • Bij ons (drieeneenhalf) is youtube prime target. Maar dus niet lekker om zo maar onbegeleid te laten gebruiken. Wanneer krijgen we een kids-channel met geselecteerde clips of is dat er al?

  geplaatst op
 • Een leuke tip: Uitgeverij Zwijsen (van de Maan roos vis Letterlegger) heeft nog 2 gratis apps gelanceerd! Voor kleuters is er de Rompompom app. Met vormen herkennen en tekenen. En voor kinderen in groep 3 is er een Maan roos vis app. Daarin 2 spellen: wat zie je? en wat rijmt erop! Downloaden maar!

  geplaatst op
 • Ik heb hier in augustus gezegd dat Timo (zoals genoemd in het artikel) nog niet in de App Store stond. Ik vergat helemaal aan jullie te melden dat Timo er natuurlijk intussen allang is. Een hele 'rijke' app met veel interactie. Door te blazen in de microfoon van je iPad kan je Timo zelfs opblazen als een ballon en door de ruimte laten zweven. Voor zover ik weet, zijn we daarmee uniek. Hier is de link http://itunes.apple.com/nl/app/timo/id393851625?mt=8

  geplaatst op
 • Mijn dochter is helemaal gek van beertje Bobbi. Een van deze boekjes is er nu ook voor de iPhone en iPod touch. De prentenboek app en animatiefilm hebben we samen al vaak bekeken. Ze krijgt er geen genoeg van: http://itunes.apple.com/nl/app/bobbi/id397758900?mt=8

  geplaatst op
 • We willen ook een iPad voor onze 6-jarige kopen, voor educatieve doeleinden. Viel me op dat er maar heel weinig echt educatieve apps zijn en al helemaal geen apps in het verlengde van de methodes die ze ops chool gebruiken. Muv maan roos vis, dat is eigenlij de enige. Wanneer komen die uitgevers nu eens met ondersteunend materiaal om te leren lezen en rekenen?

  geplaatst op
 • op http://www.magzine.nu kan je leuke strips downloaden voor de kids, ook het blad .(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken). De app van MagZine is trouwens gratis te downloaden.

  geplaatst op
 • Vanaf vandaag is er een update beschikbaar voor de Woezel en Pip iPad app. Molletje loopt niet meer vast en daarnaast hebben we 7 extra doolhoven toegevoegd. Naast andere kleinere technische verbeteringen is het nu ook mogelijk om kleurplaten op te slaan en later terug te zien in de galerie. Mocht je nog andere verbeterpunten hebben, dan horen we dat natuurlijk graag.

  Daarnaast hebben we vandaag ook een nieuwe Woezel en Pip app gelanceerd voor de iPhone: Leren met Woezel en Pip (vanzelfsprekend ook te spelen op iPad en iPod). Helaas nu nog alleen te downloaden via iTunes (en niet direct via de App Store op je iPhone - wel op iPad overigens) vanwege de grootte, maar daar wordt aan gewerkt. Ik ben erg benieuwd wat jullie (kinderen) ervan vinden!

  geplaatst op
 • Leuk, Woezel en Pip maar als je dat aanbiedt op Iphone, is het als educatieve software minder waardevol. De iPad is een veel geschikter apparaat om in te zetten in het onderwijs en thuis vanwege de grootte van het scherm.

  Na twee weken gebruik door een zesjarige vind ik het aanbod erg beperkt, zeker in de Nederlandse taal. Het Zwijsen letterplankje is hooguit goed voor twee keer 10 minuten lol, daarna is het niet meer interessant omdat er te weinig woorden in staan.

  Wanneer komt er nu een app of een serie van apps die echt voortborduren op wat kinderen op school leren en die je als ouder thuis kunt inzetten?

  geplaatst op
 • @Arjan: Ben benieuwd of je zelf kleine kinderen heb. Ik wel en die laat ik dus veel liever met m'n iPhone spelen dan met de iPad. De iPhone hebben we bijvoorbeeld altijd bij de hand. Niets is zo leuk om dan even tijdens een lange bus- of treinreis samen zo'n app te spelen. Wat mij betreft zijn educatieve kinderapps op de iPhone geweldig! M'n driejarige kent, mede door die apps, nu al 20 letters.

  geplaatst op
 • Wij hebben een dochtertje van 1,5 en nu al zwaar aan de iPad.
  Onze tips en appkillers:

  1) via http://www.tooble.tv kun je direct youtube filmpjes (uki, zandkasteel etc..) naar je iPad knallen. Een verdraait handig tooltje
  2) APP SoundTchLite (een interactieve pagina vol met dieren)
  3) APP Talking Tom (geweldige app, een dikke vette kat die je napraat)

  Enjoy!

  geplaatst op
 • De laatste Nederlandse boekje voor kinderen te downloaden op de iPhone is Mikoe. Leuk verhaal van een meisje en haar poesje, mijn kinderen vinden het geweldig! In de AppSTore http://itunes.apple.com/nl/app/miku/id415395386?mt=8

  geplaatst op
 • De beste app op iPad voor kids is "KIDS EN HUIS"

  In het kort: Kinderen maken een educatieve wereldreis op zoek naar hun huis. Ze spelen zelf de hoofdrol

  Het educatieve boek bevat animaties, verteller, extra info, maar ook tekenplanten en een heuse bouwmodule voor huis, kasteel of paleis.

  Met meer dan 250 stickers die ze kunnen plakken.

  Staat al weken op plek 1 in de categorie boeken.

  http://itunes.apple.com/nl/app/kids-en-huis/id417392705?mt=8

  geplaatst op
 • Huh? Ik dacht dat Dikkie Dik al anderhalve week lang en sinds de lancering bovenaan staat in de categorie boeken. Weet je wat? Ik ga nu nog even kijken.
  Ja hoor, net gezien: staat op 1. Waardoor kan dit misverstand ontstaan?
  Overigens staat Dikkie Dik niet voor niets op 1. Hele leuke app die heel veel biedt voor het geld. http://itunes.apple.com/nl/app/dikkie-dik/id420385389?mt=8

  geplaatst op
 • Oops, I stand corrected. Dikkie Dik is alleen voor IPhone.

  geplaatst op
 • Ha die Bart, geef niks. Vergissing is menselijk. Heb je "Kids en Huis" inmiddels bekeken op de iPad?

  Zit ook een leuke trailer bij, die geeft je ook een goede indruk:

  http://www.youtube.com/watch?v=qJI87GxrUk0

  geplaatst op
 • Wij zijn een leuke, educatieve en interactieve app voor kinderen aan het ontwikkelen.
  Hou onze website in de gaten voor het laatste nieuws en meer informatie over de app.

  geplaatst op
 • Bekijk hier de trailer van onze app http://www.youtube.com/watch?v=Yj43npwXbRc

  geplaatst op
 • @OCG Studios: Wow, ziet er supertof uit!

  geplaatst op
 • Papa's en mama's moeten oppassen voor Mormels. Kinderen hebben niks te vrezen. Een grappig prentenboek met bijpassende geluiden bij het omslaan van de pagina.

  http://linktoapp.com/mormels

  Michiel van Nieuwstadt

  geplaatst op
 • Voor mijn neefje van 10 ben ik regelmatig op zoek naar leuk en leerzame spelletjes. Onlangs heb ik via de appstore 'Dog Drop' gedownload. Het spel heeft 75 levels, dus speler is er even zoet mee. Het doel van het spelletje is om de hond via diverse wegen op een kistje met brokken te krijgen.
  Ik vraag hem altijd wat hij precies (niet) leuk vind van een bepaalde spel. Dog Drop beschreef hij als leuk, omdat je bij ieder level moet nadenken en grappig. Moet zeggen, ik heb hem weleens duurdere spelletjes kado gedaan maar voor het plezier dat hij heeft voor maar 79 cent is een koopje.

  geplaatst op
 • Voor iedereen die geïnteresseerd is in apps voor kinderen. Ik heb een artikel uit The Guardian over trends in kinder apps in 2011, bewerkt en vertaald.
  http://books2download.nl/blog/2011/04/apps-voor-kinderen-de-trends-in-2011/

  geplaatst op
 • Een leuke en leerzame app die onlangs is uitgebracht is 'Roxie's a-MAZE-ing Vacation Adventure.
  Mijn kinderen kunnen er geen genoeg van krijgen.

  Het leuke is dat dit een app is die door een Nederlandse ontwikkelaar is gemaakt.

  geplaatst op
 • Roxie's a-MAZE-ing Vacation Adventure is inderdaad erg leuk en visueel erg rijk. Voor mijn ogen en vingers is het te klein maar mijn zesjarige zoon heeft daar minder problemen mee. Het mooiste vind ik dat het een combi is van puzzel en spel en erg rijk is aan mogelijke ontdekkingen. Je bent er niet heel snel mee uitgespeeld zoals dat bij veel apps nog wel het geval kan zijn. Educatief is het wat minder rijk.

  De moeite van het downloaden waard en inderdaad: Hollands Glorie

  geplaatst op
 • Ik heb een applicatie gemaakt voor de iPhone en iPad.
  Het is een digitale woordenschatmethode. Met de applicatie leren de kinderen woordjes in een thema. De kinderen kunnen zelfstandig de woordjes leren.

  De applicatie is bedoeld voor kinderen van twee tot en met zeven jaar oud. Ook oudere kinderen die de themawoordjes willen leren zullen nog plezier beleven aan de applicatie.

  Groetjes,
  Juf Jannie
  http://www.jufjannie.nl

  p.s.
  Bekijk vast mijn trailer. De applicatie komt over een maand uit.
  http://www.youtube.com/watch?v=MX7It6rLC6Y

  geplaatst op
 • Mijn zoon van 6 doet graag spelletjes op mn Nexus, maar als ik dit allemaal lees, zou een iPad toch wel leuk zijn. Hij speelt overigens graag Free Kick en mS Soccer lite. Voetbal dus :) De kleine van 3 is al heel blij met de memory app.

  geplaatst op
 • @jufjannie ziet er veelbeleovend uit. Er is al heel veel voor de preschool leeftijd maar in het Nederlands valt het aanbod wat tegen. Jouw app is dus zeker een aanwinst en we kijken er hier naar uit.

  De Ipad heeft een groter scherm en is veel geschikter voor educatieve doeleinden dan een Iphone of apparaten met een kleiner scherm. Toen ik mijn zesjarige zoon echter vroeg of hij liever een Ipad of mijn Iphone gebruikte, twijfelde hij wel even, want het zakformaat is toch ook wel handig. Ik houd het er voorlopig op dat de Ipad (we hebben er helaas maar 1) voor de kinderen is en de iPhone voor het serieuze werk.

  geplaatst op
 • Er is nog een Nederlandse uitgever genaamd "Tizio" die ook aan de slag is geweest om Nederlandse kinderboeken te digitaliseren. In een samenwerking met het Nederlandse schrijvers en illustrator duo "Sieneke & Tieneke" zijn er de afgelopen maanden, in totaal, 5 interactieve boeken gerealiseerd. Mijn nichtje vindt ze erg leuk in ieder geval. De boekjes blijven leuk/ interactief genoeg om ze nog vele malen te kunnen lezen. (voice over is ook uit te zetten, voor als het kind zelf wilt lezen, je als ouder het voor wilt lezen).

  Nederlandse review: http://www.ikind.nl/wie-is-dat-kindje/
  US review: http://www.digital-storytime.com/review.php?id=108

  Groetjes,

  JP

  geplaatst op
 • Dat is een educatief zeer verantwoorde app @jufjannie! Wij van ITnext zijn ook bezig met het ontwikkelen van een iPad app voor kinderen. Het moet een soort vakantie doeboek worden. Meer kan ik er helaas nog niet over zeggen...

  geplaatst op
 • Leuk om te horen dat je onze app educatief en verantwoord vindt. Wel wil ik erbij zeggen dat de link die in jouw post staat niet naar ons linkt. Wij zijn @jufjannieaps.

  geplaatst op
 • Oops: @jufjannieapps

  geplaatst op
 • Ja, ik wist niet dat ie er een twitter-link van zou maken. Ik ben net volger geworden nu ik jullie account weet. Maar over Twitter gesproken: ons laatste nieuws kun je vinden op @ITnextNL

  geplaatst op
 • Ik heb ook een App gemaakt voor de iPhone en iPad genaamd Klingo!

  Het is een leerzaam spelletje voor kinderen vanaf groep 3 en een variant op het bekende lingo. Omdat er gekozen kan worden om te spelen met 3, 4 of 5 letters en er 9 niveaus zijn, hebben eigenlijk alle kinderen van de basisschool er een leuke uitdaging aan.

  Ik denk wel dat dit is iets voor de mensen die dit forum lezen. De kinderen die ik ken en het spelen zijn in ieder geval erg enthousiast.

  geplaatst op
 • Dat is een iphone aop, geen ipad app en daar gaat het hier over. Wel leuk, wanneer komt de ipad versie?

  geplaatst op
 • @Arjan Ik ben bezig Klingo beter te maken voor de iPad, maar Klingo werkt er nu al prima op. Klingo wordt een zogenaamde FAT App die op alle iOS apparaten werkt. Ik ben niet van plan een zgn. HD versie te maken en mensen dan 2 keer te laten betalen. Dus iedereen die de app nu koopt krijgt automatisch de 'HD' versie als update.

  geplaatst op
 • Ik heb ook een leuke app gemaakt voor in het onderwijs.
  Het heet Topo Nederland en hiermee kun je op een speelse manier provincies, hoofdsteden, grote steden en kleine plaatsen van Nederland leren door er met je vliegtuigje naartoe te vliegen.

  http://itunes.apple.com/nl/app/topo-nederland/id433607404?mt=8&ls=1#

  geplaatst op
 • Didakto is een erg leuke app, waar de mijn kinderen lang plezier van hebben: http://www.didaktoapp.com

  geplaatst op
 • Ook leuk is appyBook. Een nieuwe verzamelapp voor leuke interactieve kinderboeken op iPad. Op dit moment staan twee boeken in de AppyBook winkel in drie talen. Eind dit jaar zij n dit 39 boeken. 4 kinderboeken uiitgeverijen werken aan dit initiatief mee. Kijk op http://www.appybook.com of download appybook in de appstore. De boeken die we nu hebben: Giraf viert feest van Mark en Marie Louise Sekreve en Bibi gaat naar de Bieb van Anna McQuinn.
  Veel plezier!!

  geplaatst op
 • Onze favoriete leerapp is de app van citotrainer: http://itunes.apple.com/nl/app/citotrainer/id469346788?mt=8

  geplaatst op
 • Voor mijn nichtje van 5 heb ik laatste een fraaie app voor op de iPad aangeschaft. Detective NEUS, een digitale variant van een prentenboek, erg mooi gemaakt. Daarnaast kun je ook een liedje beluisteren en een quiz met allerlei gekke weetjes over scheten spelen, apart onderwerp maar heel geestig. Aanrader!

  http://itunes.apple.com/nl/app/detective-neus/id462132949?mt=8

  geplaatst op
 • I like the Citotrainer app for my kids!

  geplaatst op
 • Graag maak ik ouder(s), verzorger(s) en natuurlijk kinderen attent op mijn nieuwe iPad en iPhone kinderboek over uittredingen en bijna-doodervaringen. Dit boek biedt een grote hulp bij het communiceren over deze toch aangrijpende ervaringen die ook kinderen meemaken.

  http://itunes.apple.com/us/app/doordehemel/id469228076?ls=1&mt=8

  http://itunes.apple.com/us/app/doordehemel/id475718788?ls=1&mt=8

  geplaatst op
 • Mijn kinderen van 1 en 3 zijn gek op de iPad memory game genaamd Animemory. Het is een spel met hele mooie graphics en grappige geluidjes. Wat het spel uniek maakt is dat je ook geanimeerde elementen hebt die het spel iets moeilijker maken, En dat voor maar 0,79 cent!

  Animemory: http://itunes.apple.com/tw/app/id452678156?mt=8

  geplaatst op
 • Ik vind deze boeken altijd erg leuk om te geven en er is nu ook een app van : Jop de Giraf

  http://itunes.apple.com/nl/app/jop-gaat-slapen/id486201928?mt=8

  geplaatst op
 • Vanuit educatieve leeromgeving Squla hebben we sinds deze week ook een (gratis) educatieve iPad app: een familiebordspel voor de iPad met 2.200 lesstof vragen aansluitend op de groepen 4 t/m brugklas. Erg leuk want iedere speler kan op zijn eigen niveau spelen.

  http://itunes.apple.com/nl/app/squla-familiebordspel/id486385948?mt=8&ls=1

  geplaatst op
 • Volgens mij zitten hier veel uitgevers hun eigen Apps te promoten. Animemory bijvoorbeeld is een saai spel met weinig uitdaging. Mijn kinderen van 3 en 5 waren er na 10 minuten al klaar mee.

  geplaatst op
 • Volgens mij zitten hier veel uitgevers hun eigen Apps te promoten. Animemory bijvoorbeeld is een saai spel met weinig uitdaging. Mijn kinderen van 3 en 5 waren er na 10 minuten al klaar mee.

  geplaatst op
 • @Harald: Animemory is een spel gemaakt door twee vrienden Rob Verdegaal voor de techniek en Willem Brader voor de graphics. Ik heb een aantal memory games gezien en ik vind deze er wel uitspringen met name qua graphics. Qua functionaliteit is het inderdaad vrij basic maar dat kun je van alle maemory games zeggen. Ik vind die extra's met dat vallende fruit juist wel leuk gevonden. Em mijn kinderen zijn jonger dan die van jou misschien dat dat ook uitmaakt.

  geplaatst op
 • Tip: zojuist is Brikki's app live gegaan. Brikki is een leeuwtje. Zijn avonturen worden bedacht door kinderen, of ze nu 4 of 12 zijn. Brikki is eigenlijk Kinderen voor Kinderen in stripvorm. Of Nijntje 2.0.

  http://www.brikki.nl/app.html

  geplaatst op
 • De Pim & Pom op Safari app is ook heel leuk voor kleine kinderen (tot 5 jaar ongeveer). Ziet er erg mooi uit met de illustraties van Fiep Westendorp. Zeker een aanrader!

  geplaatst op
 • Je kunt veel leren met de app van citotrainer. Woordenschat en spelling. Ook rekenen.

  geplaatst op
 • Mijn kinderen houden van Baby Learns Colors app. Leer kleuren in het Nederlands, Zweeds, Engels, Frans en anderen. Neem je eigen voice-over.

  geplaatst op
 • wij ontwikkelen vanuit Chengdu, China educatieve apps en games voor kinderen. Dr. Panda, Leer het me! is net live en doet het goed in Nederland momenteel.

  Zie http://www.tribeplay.com/games/dr-panda.html

  Verder zijn er met Kindle Fire interessante ontwikkelingen gaande. Pakken steeds meer markt aandeel en doen het ook goed in de kids apps.

  geplaatst op
 • Vanaf vandaag is de app 'Jouw Avontuur' te downloaden in de App Store

  Jouw Avontuur'(Leeftijd 6-10), een interactief avonturenboek van RumdeeDum waarin de lezer zelf de hoofdrol speelt.

  Gebaseerd op het gelijknamig kinderboek van de Nederlandse auteur en illustrator Rianne van Duin.

  http://www.rumdeedum.com/nl/uitgaven/jouw-avontuur/

  geplaatst op

 • Twee grappige/spannende kinderboeken voor 3-5 jaar; om voor te lezen

  http://itunes.apple.com/nl/book/poekie-supermuis/id549777950?mt=11

  http://itunes.apple.com/nl/book/hondje-strontje-poekie-pis/id549445516?mt=11

  geplaatst op
 • Een leuk interactief geschiedenisboek wat net uit is:

  http://itunes.apple.com/nl/book/pruiken-en-revoluties/id556512141?mt=11&ls=1

  Is niet alleen leuk, maar ook nog eens leerzaam.

  geplaatst op
 • Het valt me op dat er weinig aandacht is voor gratis apps. Zo is kinderkijkbuis een hele leuke app. Een soort you tube voor kleuters met filmpjes van het zandkasteel, jip en Janneke, hoelahoep, etc. Veiliger dan ze achter you tube te zetten!

  geplaatst op
 • Dag! Net op tijd, voor Sinterklaastijd 2013 is onze app af!

  Kleine Klaas is de populaire jaarlijkse animatieserie op Nickelodeon (Nick Junior) over het leven van Sinterklaas toen hij nog klein was. Deze oude, wijze man die elk jaar op 5 december cadeautjes uitdeelt, was ooit natuurlijk een kleine jongen.

  In deze app staat alle tien de afleveringen, plus het swingende, aanstekelijke clipje. Daarnaast zijn er twee boekjes toegevoegd om zelf te kunnen bladeren.

  Geen schreeuwerige, drukke animaties, maar in een rustig tempo verteld en geanimeerd, geschikt voor de allerkleinsten.

  We zijn benieuwd wat jullie van de app vinden!

  Vriendelijke groet,
  Erik van der Hoff ,Erik Nieuwenhuis & Michel Taanman

  geplaatst op
 • ik heb net voor mijn twee kinderen een i pad gekocht maar lieve help ik snap er niks van waar en hoe ik aan de apps kom waar moet ik beginnen zucht!

  ben er helemaal uit bah!

  wie kan me helpen ps hou het simpel :)

  geplaatst op
 • Monique,

  Op mijn website http://www.jufjannie.nl beschrijf ik allerlei educatieve apps voor kinderen die ik tegenkom.
  Ik heb ook een indeling gemaakt per schoolvak.

  geplaatst op
 • Dag Vanessa,

  ik heb op mijn sitewww.rianvisser.nl een artikel staan hoe je goede apps kunt zoeken en een korte tiplijst van 25 apps die je als uitgangspunt kunt gebruiken. Zoek even op 'tiplijst'.
  Dat helpt je vast.

  Groetjes,
  Rian

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.