Navigeren met je gedachten en afbeeldingen verwijderen uit Streetview

Navigeren met je gedachten en afbeeldingen verwijderen uit Streetview
, -
@BasvanEssen

Elke week hier de opmerkelijkste innovaties en creatieve uitingen op Idealize. Met deze week onder meer: Apple’s sociale netwerk, Zoom.it van Microsoft en een app met gedachtenbesturing. Een Apple-patent, dat donderdag is gepubliceerd, stelt voor om een geavanceerde ‘smart bike’ te creëren. Een toekomstige iPhone of iPod verzamelt niet alleen data, maar deelt ze ook met vrienden. Het concept werkt op basis van sensoren: deze meten data als de afstand, hoogte, snelheid en tijd, alsmede de hartslag, de windkracht, temperatuur en het aantal verbrande calorieën. Het concept van de smart bike heeft daarnaast een sterke sociale functie: je kunt alle gegevens delen met vrienden.

Street View

Weliswaar van een heel andere orde, is er ook voor voetgangers een nieuwe techniek beschikbaar. Een student van de University of California heeft een programma ontwikkeld dat voetgangers uit de afbeeldingen van Google Street View verwijdert. Hiermee speelt hij in op de discussie rondom privacy van afgebeelde personen.

Het programma herkent de vorm van lichamen en verwijdert deze. Het vult lege ruimte met beeld dat afkomstig is van foto’s direct voor of na het betreffende shot waar de persoon op de zien is. De software is echter een concept, waar niet duidelijk van is of het door Google ook daadwerkelijk gebruikt wordt. Flores is naast het verbeteren ook bezig met de optie hele groepen mensen te verwijderen uit de beelden van Street View.

Zoom.it

Microsoft maakt op een andere manier de mogelijkheden rond digitale afbeeldingen groter. Het heeft de eerste versie van Zoom.it gelanceerd, een tool die gebruikers online-afbeeldingen met hoge resolutie laat delen.

Gebruikers kunnen de afbeeldingen en ook hele websites in- en uitzoomen, zonder dat de kwaliteit ervan verloren gaat. Grote afbeeldingen worden hierdoor navigeerbaar. Het systeem maakt het ook mogelijk de afbeelding te embedden in een website.

Shadow Cloud

Ook het designduo Drzach en Suchy vertoont een visuele innovatie. Het heeft misschien nu al het meest interessante object met behulp van een 3D-printer gemaakt: project Shadow Cloud.

Het prototype lijkt in eerste instantie op een kubus met vreemd geplaatste panelen. Hou je echter licht bij het object, dan vormt de schaduw drie verschillende afbeeldingen. Het ligt er maar net aan in welke hoek je het licht houdt of hoe je het object beweegt. De makers denken zelfs nog een stapje verder. Eerder bedachten zij ‘piksol‘, waarmee kleine zonnepanelen de schaduw van een object vormden. Het uiteindelijke doel is met deze paneeltjes de Shadow Cloud’s op hun eigen energie te laten draaien.

ThinkContacts

Ook conceptueel en spectaculair is ThinkContacts, waarmee we mogelijk onze mobieltjes in de toekomst niet meer met de handen besturen. Deze app zou ons namelijk de mogelijkheid geven om onze contactenlijst te controleren op basis van gedachten.

ThinkContacts is gemaakt voor de Nokia N900. De app is bedoeld voor een headset van NeuroSky, een bedrijf dat zijn computertechnologie beschikbaar stelt voor open source-ontwikkeling.


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.